Καμία διευκόλυνση των νατοϊκών φονιάδων, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Το μεταγωγικό - οχηματαγωγό της εταιρίας ΑRC που έχει ναυλωθεί από τον Αμερικανικό στρατό για τη μεταφορά του στην Αλεξανδρούπολη 20/7/2020
Φώτο Αρχείου / Το μεταγωγικό – οχηματαγωγό της εταιρίας ΑRC που έχει ναυλωθεί από τον Αμερικανικό στρατό για τη μεταφορά του στην Αλεξανδρούπολη 20/7/2020 / Πηγή: ARC

Οι φαντάροι που υπηρετούμε τη στρατιωτική μας θητεία στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» στην Αλεξανδρούπολη το τελευταίο διάστημα έχουμε αποκτήσει νέους συγκατοίκους μέσα στο στρατόπεδο. Δεν πρόκειται για άλλους από τους Νατοϊκούς φονιάδες που έχουν εγκατασταθεί στο στρατόπεδο μας και θα παραμείνουν μέχρι και τον Αύγουστο στα πλαίσια της άσκησης «Defender Εurope 2021», που είναι μια τεράστια πρόβα πολέμου ενάντια στη Ρωσία, μία άσκηση γιγαντιαίων διαστάσεων από πλευράς έκτασης, συμμετοχής Ενόπλων Δυνάμεων διαφορετικών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Για ακόμα μια φορά η πόλη της Αλεξανδρούπολης και το λιμάνι της μετατρέπονται σε Νατοϊκή βάση και ορμητήριο, καθώς πριν από λίγες μέρες έδεσε το μεταγωγικό του αμερικανικού στρατού ARC Endurance, το οποίο άρχισε να ξεφορτώνει ελικόπτερα και άλλο πολεμικό υλικό που στη συνέχεια θα προωθηθούν στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, με την πρωτεύουσα του Έβρου να μετατρέπεται – με ευθύνη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – σε βασικό κόμβο υλοποίησης των δολοφονικών ευρωατλαντικών σχεδίων στην περιοχή, και συνεπακόλουθα σε στόχο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Αμερικανο-ΝΑΤΟικά στρατεύματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Από την πλευρά μας, οι φαντάροι που βρισκόμαστε εντός του στρατοπέδου και αναγκαζόμαστε να «συμβιώνουμε» ουσιαστικά με τους φονιάδες του ΝΑΤΟ αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη απέναντι στον λαό της πόλης και συνολικά της χώρας μας. Όλοι εμείς με τη θητεία μας θέλουμε να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι να συμβάλουμε με τον οποιονδήποτε τρόπο στην εμπλοκή του σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους κάτω από τη σημαία της γεωστρατηγικής αναβάθμισης για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας μας. Είναι προκλητικό για όλους εμάς που τόσους μήνες ζούμε σε άθλιες υποδομές με πολλά προβλήματα που προκύπτουν από την ανεπαρκή χρηματοδότηση με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων να βλέπουμε τις πολυτελείς εγκαταστάσεις που μέσα σε λίγες μέρες στήθηκαν για τους «επισκέπτες» μας.

Είναι προκλητικό να προστίθενται στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά μας δουλειές που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν και να διευκολύνουν τους Νατοϊκούς φονιάδες, υπηρεσίες που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια του στρατοπέδου μας και συνολικά με το ρόλο μας ως στρατιώτες του ελληνικού στρατού. Πολύ περισσότερο είναι προκλητικό να ακούμε τα παραμύθια περί ασφάλειας που διασφαλίζει το ΝΑΤΟ με την παρουσία του στην περιοχή, το αφήγημα των ισχυρών συμμαχιών που δήθεν προστατεύουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Άλλωστε, τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ήδη τεράστιων κινδύνων στοχοποίησης της χώρας μας θα πληρώσει ο λαός μας, όπως και οι άλλοι λαοί. Η Ρωσία και το Ιράν έχουν προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που μπει σε κίνδυνο η ασφάλειά τους από αμερικανικές βάσεις θα τις χτυπήσουν με πυραύλους. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι με την άφιξη των νατοϊκών συμπίπτει και η τεράστια τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» με τους υποτιθέμενους συμμάχους μας να μη λένε κουβέντα για την προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, καθώς η Τουρκία θεωρείται επίσης στρατηγικός σύμμαχος.

Κινητοποίηση φορέων της Αλεξανδρούπολης με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης (ΕΕΔΥΕ) ενάντια στην μετατροπή του λιμανιού σε Νατοϊκό ορμητήριο - 2018
Φώτο Αρχείου / Κινητοποίηση φορέων της Αλεξανδρούπολης με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης (ΕΕΔΥΕ) ενάντια στην μετατροπή του λιμανιού σε Νατοϊκό ορμητήριο – 2018 / Πηγή: ΕΕΔΥΕ

Από την πλευρά μας, λοιπόν, καταδικάζουμε απερίφραστα την ελληνοαμερικανική συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανανέωσε η ΝΔ, η οποία δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης και χρησιμοποίησης αμερικανικών δυνάμεων σε όλες τις μονάδες του ελληνικού στρατού με πολλαπλές συνέπειες στο ρόλο και τον προσανατολισμό τους ως οργανικό τμήμα του Νατοϊκού στρατού.

Να αποχωρήσουν οι ένοπλες δυνάμεις από την άσκηση των νατοϊκών φονιάδων. Με στάση συνέπειας απέναντι στο ελληνικό λαό να κάνουμε αυτό για το οποίο όλοι μας βρισκόμαστε εδώ, να υπηρετήσουμε δηλαδή τα συμφέροντά του, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Και αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει όλοι οι νέοι στρατευμένοι να έχουμε ως κριτήριο και με βάση αυτό να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας σε αυτά τα σχέδια.

Σε αντίστοιχη κατεύθυνση στο πλευρό μας πρέπει να βρεθεί και ο λαός της Αλεξανδρούπολης, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία της πόλης. Κανείς εφησυχασμός δεν χωρά, είναι τώρα ώρα όλοι να μπουν στη μάχη για Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε καμία συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, καμία διευκόλυνση των νατοϊκών φονιάδων, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Φαντάροι από το στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» στην Αλεξανδρούπολη

Δείτε ακόμα...