Καμιά ΕΔΕ δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις βαρύτατες ευθύνες της για την άγρια καταστολή

EUROKINISSI

Με μια ΕΔΕ -ως συνήθως- επιχείρησαν η κυβέρνηση και ηγεσία της Αστυνομίας να …ξεμπλέξουν από τις βαρύτατες ευθύνες που έχουν για την άγρια επίθεση που δέχθηκε η χθεσινή πορεία για τον Γ. Μιχαηλίδη, στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά τα περιστατικά ξυλοδαρμού διαδηλωτών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που αποτυπώθηκαν σε βίντεο και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ οι Αστυνομικοί που εμπλέκονται θα μετακινηθούν από τις υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. 

Συνολικά, χθες, προσήχθησαν 14 άτομα από την Αστυνομία, εκ των οποίων συνελήφθησαν τέσσερις που κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

«Καμιά υπουργική ΕΔΕ δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις βαρύτατες ευθύνες της για την άγρια καταστολή σε βάρος διαδηλωτών και δημοσιογράφων στη χτεσινή συγκέντρωση για τον Γιάννη Μιχαηλίδη», τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιο στον λογαριασμό του στο διαδίκτυο.

Δείτε ακόμα...