Καμία εμπλοκή της χώρας μας σε άλλο ένα θέατρο πολέμου

Άλλη μια εστία πολέμου ξεσπά στην ήδη δοκιμαζόμενη Μέση Ανατολή αυτή τη φορά με την απευθείας πυραυλική επίθεση του Ιράν στο έδαφος του Ισραήλ. Η επίθεση αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αν λάβει υπόψη του κάνεις τη συνεχιζόμενη γενοκτονία των παλαιστίνιων από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους να μετρούν πάνω από 33.000 θύματα, την παρουσία ισχυρών αμερικανο-νατοικων δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στην ιρανική πρεσβεία με αποτέλεσμα των θάνατο Ιρανών αξιωματούχων.

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις έρχονται να προστεθούν σε έναν ήδη φλεγόμενο πλανήτη όπου πόλεμοι μαίνονται χωρίς να φαίνεται να αποκλιμακώνεται η κατάσταση σε κάποιο από τα μέτωπα, ενώ τα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα όλο και αυξάνουν τις δαπάνες τους σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Σε αυτό το σκηνικό η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει να εμπλακεί σε  όλα τα μέτωπα ως πιστή σύμμαχος των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, με την αποστολή πολύτιμου στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, την αποστολή φρεγάτας στην ερυθρά θάλασσα, την στήριξη του Ισραήλ στο έγκλημα που διαπράττει στην λωρίδα της Γάζας.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας σε άλλο ένα θέατρο πολέμου όπου η πιθανή κλιμάκωση θα έχει ολέθριες συνέπειες και είναι άμεσος ο κίνδυνος της γενίκευσης του πολέμου, να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα, να μην αποσταλεί άλλο στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και τέλος καμία στήριξη διπλωματική ή στρατιωτική στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Στρ (ΚΔ) Σαραφίδης Αλέξανδρος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...