Καμία εμπλοκή των ναυτεργατών στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις εμπόλεμες ζώνες

Ναυτεργάτες σε Απεργία
Ναυτεργάτες σε Απεργία

Καμία εμπλοκή των ναυτεργατών στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις εμπόλεμες ζώνες απαιτούν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Ιδιαίτερα στέκονται στους ποντοπόρους ναυτεργάτες που ταξιδεύουν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας απαιτώντας τον επαναπατρισμό τους, ενώ προσθέτουν πως «οι συνθήκες επιβάλουν ετοιμότητα και επαγρύπνηση από όλους τους ναυτεργάτες και τη διαρκή επικοινωνία με τα σωματεία μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι ναυτεργάτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, ακόμα και με τη ζωή τους τα ταξίδια σε εμπόλεμες ζώνες και επιβάλλεται να αντιδράσουμε έγκαιρα για την προστασία της ζωής των συναδέλφων μας.

Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και η αντιπαράθεση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία στο μέτωπο της Ουκρανίας, για τον έλεγχο γεωστρατηγικών περιοχών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγωγών με θύματα τους λαούς, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Οι εξελίξεις προειδοποιούν. Ήδη, στην Ανατολική Ουκρανία, από τα ξημερώματα, βρίσκεται σε εξέλιξη εμπόλεμη κατάσταση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες έχουν εντάξει τη χώρα μας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, με τις στρατιωτικές βάσεις και την υπογραφή της νέας συμφωνίας με τις ΗΠΑ, με την οποία μετατρέπεται επ’ αόριστον όλη η ελληνική επικράτεια σε ένα απέραντο αμερικανοΝατοϊκό ορμητήριο.

Παράλληλα διευρύνεται η χρήση στρατηγικά επιλεγμένων τοποθεσιών από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, εμπλέκοντας το λαό βαθύτερα σε επικίνδυνες εξελίξεις, προς χάρη της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” του κεφαλαίου.

Για τους εφοπλιστές και τις κυβερνήσεις τους, ο εμπορικός στόλος εντάσσεται στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, αποτελεί το 4ο όπλο για τον ανεφοδιασμό των ιμπεριαλιστών επεμβάσεων τους, βάζοντας σε κίνδυνο και τις ζωές των ναυτεργατών.

Καμία εμπιστοσύνη στη πολιτική της κυβέρνησης, των αστικών πολιτικών κόμματων, των εφοπλιστών, που και σε καταστάσεις πολέμου δεν διστάζουν να θυσιάζουν ναυτεργάτες για την αύξηση των κερδών τους.

Οι συνθήκες επιβάλουν ετοιμότητα και επαγρύπνηση από όλους τους ναυτεργάτες και τη διαρκή επικοινωνία με τα σωματεία μας.

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα και την προσοχή στους ποντοπόρους ναυτεργάτες, που ταξιδεύουν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, απαιτώντας καμία εμπλοκή στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς, τις εμπόλεμες ζώνες και τον ασφαλή επαναπατρισμό τους.

Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, τα σωματεία να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

Καμιά συμμετοχή εμπορικού πλοίου στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Να μην χρησιμοποιηθεί καμιά ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!

Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!».

Δείτε ακόμα...