Στρατιώτης (ΥΓ): «Καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα!»

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ (ΓΙΑΝΗΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

“Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει” δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός ενέργειας! Την ίδια ώρα μαθαίνουμε για τον συφάνταρό μας, του οποίου το σπίτι κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα. Δυστυχώς η οικογένειά του δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που αδυνατει να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς για το βασικότατο αυτό αγαθό και γι’ αυτό της βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό!

Η απορία συναντά την οργή στην ερώτηση: Σε ποια πραγματικότητα να προσαρμοστούμε δηλαδή; Στην σημερινή, όπου χιλιάδες οικογένειες καταδικάζονται στην ενεργειακή -και όχι μόνο- φτώχεια; Όπου δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα για το όλο και αυξανόμενο κόστος σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και την ίδια ώρα το λαϊκό εισόδημα βρίσκεται παγιωμένο στα ίδια, χαμηλότατα επίπεδα; Όπου για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων παίρνονται μέτρα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για την επιβίωση την τεράστιας πλειονότητας του λαού δίνονται μερικά ψίχουλα που στο κάτω κάτω ο ίδιος ο λαός θα τα πληρώσει αργά ή γρήγορα;

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν η απάντηση είναι θετική, ο λαός μας όχι μόνο δεν θα δει άσπρη μέρα αλλά θα συνεχίσει να ζει όλο και χειρότερα. Με λίγα λόγια, αν προσαρμοστούμε σε αυτή την πραγματικότητα, τότε είναι που θα πεθάνουμε!

Η μόνη λύση είναι η πραγματικότητα να προσαρμοστεί στις ανάγκες τις τεράστιας πλειονότητας του λαού, για τις οποίες υπάρχουν όλα τα μέσα για να ικανοποιηθούν! Αυτό από μόνο του δεν πρόκειται να γίνει, χρειάζεται αγώνας ενάντια στην αιτία που την δημιουργεί, με σκοπό την ανακούφιση του λαού στις σημερινές, δύσκολες συνθήκες και την βελτίωση των όρων ζωής του εδώ και τώρα! Πρώτος μεγάλος σταθμός η γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Συγχαίρω τον συφάνταρό μου για το σθένος του να καταγγείλει τον εκβιασμό της οικογένειάς του με κόψιμο του ρεύματος.

Καλώ με την σειρά μου κάθε τίμιο άνθρωπο, να αγωνιστεί για να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα! Για πάγωμα των χρεών των οικογενειών όσων νέων υπηρετούν την θητεία τους στις ένοπλες δυνάμεις και γι’αυτό δεν μπορούν να εργαστούν. Για γενναία οικονομική στήριξη όλων των στρατευμένων νέων κατά την διάρκεια της θητείας τους και εξασφάλιση όλων των αναγκαίων για την διαβίωσή τους!

ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ!

ΣΤΡ(ΥΓ) ΜΑΡΝΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...