Καμία συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας μας στον πόλεμο και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

ναύτες ορκωμοσία

Οι ραγδαίες εξελίξεις και η κλιμάκωση στο μέτωπο της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας, η εκρηκτική κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί λίγα χιλιόμετρα βόρια από τα σύνορα μας, μας γεμίζει όλους με ανησυχία και οργή.

Είναι απόδειξη, ότι ο πόλεμος δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα, να ματοκυλήσουν ολόκληρους λαούς, να σκορπίσουν το θάνατο και την προσφυγιά για τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων, για την επαναχάραξη συνόρων, για το ξαναμοίρασμα αγορών. Ό,τι βέβαια έχουν κάνει τόσες φορές αυτοί που σήμερα το παίζουν «αθώοι» και «υπερασπιστές της ειρήνης και της διεθνόύς νομιμότητας», το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, σε Γιοουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβυή, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη κ.ο.κ.. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν προκύπτει από το πουθένα, αλλά από μια κλιμακούμενη σύγκρουση συμφερόντων στην περιόχη με σταδιακή συγκέντρωση «έφλεκτης ύλης» στρατιωτικών εξοπλισμών στα σύνορα της Ρωσίας.

Η Ελλάδα, με διαχρονική ευθύνη και αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων αποτελεί καλόβολο πιόνι των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, συμμετέχοντας ολοένα και πιο ενεργά στους σχεδιασμούς τους, μετατρέποντας μέρα με τη μέρα τη χώρα σε ένα απέραντο πεδίο Αμερικανονατοικών βάσεων (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα κτλ), χρήσιμων ορμητηρίων για τις πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή. Απ’ τη βάση της Σούδας εξάλλου πέταξαν τα αμερικάνικα μαχητικά για τον βομβαρδισμό της Συρίας. Δισεκατομμύρια έχουν ξοδευτεί για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και εξοπλισμούς αχρείαστους για την άμυνα της χώρας όπως και για αποστολές και ασκήσεις άσχετες με τα συμφέροντα του λαού. Ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων και αντιμετωπίζει το Αιγαίο σαν ΝΑΤΟϊκή θάλασσα, «γκριζάροντας» το εδώ και χρόνια, υποθάλπτοντας την επιθετικότα της συμμάχου Τουρκίας. Την ίδια ώρα δεν βρίσκονται λεφτά για παιδεία, υγεία και για στοιχειώδεις υποδομές, όπως αποδείχτηκε με τις απαράδεκτες εικόνες με τον τελευταίο χιονιά.

Η γεωστρατιγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της χώρας και τα οικονομικά οφέλη για την ίδια, ουδεμία σχέση έχουν με τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός λαός όπως και κάθε λαός δεν έχει συμφέρον να διαλέγει ιμπεριαλιστικό πόλο! Δεν έχει συμφέρον από τον ιμπεριλαστικό πόλεμο! Ο ίδιος πάντα πληρώνει το μάρμαρο, είτε με νεκρούς και προσφυγιά, είτε με επιπτώσεις όπως η τεράστια ακρίβεια. Η ανάμειξη της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με τελευταίο δείγμα την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία με C-130, αναπόφευκτα την καθιστά θύτη όσο και εν δυνάμει στόχο σε γενικευμένη πολεμική σύρραξη. Στόχο για τελείως ξένα συμφέροντα από αυτά του λαού, από τις ανάγκες του λαού, πράγμα το οποίο προβληματίζει και μεγάλο μέρος των στρατιωτικών, τόσο φαντάρων όσο και μόνιμων.

Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και οι φαντάροι έχουμε αποστολή να προστατεύουμε την πατρίδα μας, όχι να συμμετέχουμε σε αποστολές του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό!

Καμία συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας μας στον πόλεμο και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, που αξιοποιούνται ενεργά σήμερα από το ΝΑΤΟ στα πλαίσια των σχεδιασμών του για τον Πόλεμο στην Ουκρανία.

Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα μας. Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό!

Στρατεύσιμος Δίοπος Νικήτας Μικέλης, Α/Γ Σάμος

Δείτε ακόμα...