Καναδάς: 3 οι νεκροί στον Καναδά από τις φονικές πλημμύρες

Πλημμύρες στον Καναδά
Πλημμύρες στον Καναδά / Πηγή: Twitter

Οι καναδικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι εντόπισαν νεκρά τα δύο παιδιά που παρασύρθηκαν το Σάββατο από ορμητικό χείμαρρο στη Νέα Σκωτία, ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες. Η τύχη εφήβου εξακολουθεί να αγνοείται.

Λόγω καταιγίδας που ξεκίνησε την Παρασκευή, ορισμένες περιοχές δέχθηκαν τόση βροχή όση πέφτει συνήθως σε διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα με μετεωρολόγους. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν πλημμύρισαν δρόμους και κτίρια, κατέστρεψαν γέφυρες και μια σιδηροδρομική γραμμή στο Χάλιφαξ, το τέταρτο μεγαλύτερο λιμάνι του Καναδά.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα παιδιά παρασύρθηκε από χείμαρρο, καθώς οικογένεια προσπαθούσε να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Τρεις επιβαίνοντες στο ίδιο αυτοκίνητο κατάφεραν να βγουν και επέζησαν.

Υπό παρόμοιες συνθήκες, χάθηκαν τα ίχνη 52χρονου και εφήβου, που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο. Ο 52χρονος εντοπίστηκε νεκρός τη Δευτέρα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του εφήβου είναι άκαρπες μέχρι στιγμής.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται στα περίχωρα του Γουέστ Χαντς, πόλης που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χάλιφαξ, της πρωτεύουσας αυτής της ανατολικής επαρχίας του Καναδά.

Στην ευρύτερη περιοχή του Χάλιφαξ, η στάθμη των υδάτων άρχισε σήμερα να υποχωρεί, αλλά οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση. Σε εικόνες που μετέδωσε η καναδική τηλεόραση διακρίνονται δρόμοι ακόμη πλημμυρισμένοι και σε ορισμένα σημεία απροσπέλαστοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...