Καναδάς: Ένοχος για ανθρωποκτονίες κρίθηκε 22χρονος που παρέσυρε με το φορτηγό του οικογένεια μουσουλμάνων

Η οικογένεια του Σαλμάν Αφζάαλ

Ένας 22χρονος Καναδός κρίθηκε ένοχος σήμερα για τη δολοφονία τεσσάρων μελών μιας οικογένειας μουσουλμάνων, τα οποία παρέσυρε με το φορτηγό του το 2021, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση CBC.

Οι ένορκοι χρειάστηκαν μόνο έξι ώρες για να εκδώσουν την ετυμηγορία τους. Ο Ναθάνιελ Βέλτμαν, ο οποίος επιτέθηκε στην οικογένεια στην πόλη Λάντον του Οντάριο, αντιμετωπίζει τώρα το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αναστολής της ποινής προτού εκτίσει 25 χρόνια. Οι εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι η επίθεση ήταν τρομοκρατική ενέργεια, καθώς διαδικτυακές αναρτήσεις του Βέλτμαν υποδηλώνουν ότι ήταν υπέρμαχος της λευκής φυλής, αντίθετος με τη μαζική μετανάστευση. Ο εισαγγελέας υπενθύμισε ότι ο 22χρονος είχε συντάξει ένα «τρομοκρατικό μανιφέστο» που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και σε αυτό περιέγραφε το μίσος του για τους μουσουλμάνους.

Πέντε μέλη της οικογένειας Αφζάαλ είχαν βγει για περίπατο κοντά στο σπίτι τους, ένα απόγευμα του Ιουνίου του 2021 όταν ο Βέλτμαν έπεσε πάνω τους με το φορτηγό του, ενώ βάδιζαν στο πεζοδρόμιο. Ο Σαλμάν Αφζάαλ, η σύζυγός του, η 15χρονη κόρη τους και η γιαγιά, η μητέρα του Αφζάαλ, σκοτώθηκαν. Ο εννιάχρονος γιος του ζεύγους τραυματίστηκε σοβαρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...