Καναδάς: Και δεύτερος πυροσβέστης νεκρός στις μάχες με τις μεγάλες πυρκαγιές

Πυρκαγιές στον Καναδά, Μάιος 2023
(Φωτό αρχείου) / Πυρκαγιές στον Καναδά, Μάιος 2023

Δεύτερος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στον Καναδά, μετά τον τραυματισμό του σε επιχείρηση για την κατάσβεση γιγαντιαίων πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα της βόρειας Αμερικής, δυο ημέρες μετά τον θάνατο μιας πρώτης πυροσβέστριας, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο πυροσβέστη, που υπέκυψε στον τραυματισμό του στη μάχη εναντίον πυρκαγιάς στην περιφέρεια Φορτ Λίαρντ το απόγευμα του Σαββάτου», ανέφερε η Τζέσικα Ντέιβι-Κουάντικ των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της βορειοδυτικής περιοχής του Καναδά.

Ο θάνατός του καταγράφτηκε στο νότιο τμήμα της περιοχής αυτής, κοντά στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας, όπου νεαρή πυροσβέστρια, μόλις 19 ετών, έχασε τη ζωή της την Πέμπτη όταν έπεσε κατά τη διάρκεια επέμβασης.

Τα εδάφη του βορειοδυτικού Καναδά αντιμετωπίζουν φέτος ξηρασία και αλλεπάλληλα ρεκόρ θερμοκρασίας έχουν σπάσει τις τελευταίες ημέρες.

Αυτή τη στιγμή μαίνονται 89 πυρκαγιές στη συγκεκριμένη περιοχή, οι 12 από τις οποίες χαρακτηρίζονται εκτός ελέγχου. Πάνω από 8.090.000 στρέμματα γης έχουν πλέον καταστραφεί μόνο σε αυτή τη ζώνη.

Συνολικά έχουν καεί μέχρι στιγμής φέτος 100 εκατομμύρια στρέμματα, έκταση άνευ προηγουμένου, ίση με αυτή ολόκληρης της Πορτογαλίας.

Καίγονται κυρίως δασικές εκτάσεις στον βορρά, μακριά από κατοικημένες ζώνες, χωρίς να καταγράφονται μεγάλες υλικές ζημιές ή ανθρώπινες απώλειες – αλλά με σοβαρές συνέπειες για το περιβάλλον.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...