Καναδάς: Νέα ανακάλυψη 182 ανώνυμων τάφων σε πρώην οικοτροφείο για παιδιά αυτοχθόνων

Τουλάχιστον 182 ανώνυμοι τάφοι στον χώρο ενός πρώην οικοτροφείου για παιδιά αυτοχθόνων στον Καναδά, ανακαλύφθηκαν χθες, στην τρίτη παρόμοια ανακάλυψη που γίνεται μέσα σε ένα μήνα, ανακοίνωσε σήμερα μια κοινότητα αυτοχθόνων.

Αυτή η ανακάλυψη έγινε κοντά στο πρώην καθολικό οικοτροφείο Σέιντ Εουτζίν στο Κράνμπρουκ, στη Βρετανική Κολομβία, τη δυτικότερη επαρχία του Καναδά, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της κοινότητας αυτοχθόνων Άκαμ του Λόουερ Κοτέναϊ. Η φυλή των Άκαμ ανακοίνωσε ότι οι έρευνες ξεκίνησαν μετά την ανακάλυψη ενός ανώνυμου τάφου κατά τη διάρκεια εργασιών επέκτασης του νεκροταφείου της φυλής, που βρίσκεται δίπλα από το παλιό οικοτροφείο.

Το οικοτροφείο Σέιντ Εουτζίν λειτούργησε από το 1912 μέχρι το 1970 και σε αυτό υποχρεώθηκαν να μείνουν τουλάχιστον 100 παιδιά μέλη της φυλής Άκαμ μαζί με άλλα παιδιά της κοινότητας των Κοτενάι.

Την περασμένη εβδομάδα στο Μαριεβάλ, στην επαρχία Σασκάτσουαν ανακαλύφθηκαν στον χώρο ενός πρώην οικοτροφείου για παιδιά αυτοχθόνων 750 ανώνυμοι τάφοι και στα τέλη Μάη είχε προηγηθεί ο εντοπισμός των οστών 215 παιδιών στο Κάμλουπς, στη Βρετανική Κολομβία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...