Καναδάς: Σφοδρή κακοκαιρία με τέσσερις νεκρούς, εκατοντάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Σφοδρή κακοκαιρία στον Καναδά
Σφοδρή κακοκαιρία στον Καναδά / Πηγή: Twitter

Σε συναγερμό είναι ο Καναδάς λόγω σφοδρών καταιγίδων που στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερα άτομα και άφησαν χωρίς ρεύμα 900.000 νοικοκυριά, στις επαρχίες Οντάριο και Κεμπέκ.

Η αστυνομία του Οντάριο ανακοίνωσε μέσω Twitter τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες εξαιτίας των ανοιξιάτικων καταιγίδων.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε εξαιτίας πτώσης δέντρου στην κομητεία Μπραντ, νότια του Τορόντο. Στην ίδια περιοχή, μερικά λεπτά αργότερα, 70χρονη επίσης καταπλακώθηκε από δέντρο. Βορειότερα, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Οτάβα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η αστυνομία της περιοχής δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Ακόμη, πλεούμενο ανατράπηκε με αποτέλεσμα γυναίκα να πνιγεί στον ποταμό που χωρίζει την Οτάβα από το προάστιό της Γκατινό στο Κεμπέκ, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας της περιοχής που μετέδωσε το Radio-Canada.

Από την κακοκαιρία, σχεδόν 900.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα χθες Σάββατο το βράδυ στον ανατολικό Καναδά, κάπου 340.000 στο Οντάριο και κάπου 535.000 στο Κεμπέκ, ενημέρωσαν δύο τοπικές επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, οι Hydro One και Hydro-Québec.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...