Καναδάς: Συνεχίζει να πλήττεται από πλημμύρες – Μία γυναίκα πνίγηκε στη Βρετανική Κολομβία

Βρετανική Κολομβία - Καναδάς: Πλήττεται από φονικές πλημμύρες - Νοέμβριος 2021
Βρετανική Κολομβία – Καναδάς: Πλήττεται από φονικές πλημμύρες – Νοέμβριος 2021 / Πηγή: TWITTER

Ο Καναδάς συνεχίζει να πλήττεται από φονικές πλημμύρες. Μία γυναίκα πνίγηκε στη Βρετανική Κολομβία, που αντιμετωπίζει εδώ και τρεις μέρες καταρρακτώδεις βροχές. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας κατολισθήσεων και πλημμυρών σε πόλεις όπως η Μέριτ (300 χλμ. βορειοανατολικά του Βανκούβερ), η Αμποτσφορντ κ.ά. Θυμίζουμε οτι κάθε χρόνο, κυρίως τέτοια εποχή, ο λαός του Καναδα βρίσκεται στο έλεος των πλημμυρών. Το αστικό κράτος δεν είναι σε θέσει να προστατέψει το λαό. Όπως σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα υποδομών που αφορούν τη λαϊκή οικογένεια δεν επιλέγονται γιατί κοστίζουν!

Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε σε μια κατολίσθηση που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο 99, κοντά στο Λίλουετ, τη Δευτέρα, ενώ ο συνολικός αριθμός των ατόμων και των οχημάτων που αγνοούνται δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Λόγω των πλημμυρών έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς το λιμάνι του Βανκούβερ, ενώ περίπου 9.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Δείτε ακόμα...