Κανένας Έλληνας ναύτης και φαντάρος έξω από τα σύνορα

Εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στο πλαίσιο Ασκήσεως "ΛΟΓΧΗ ", στη θαλάσσια περιοχή Κεντρικού Αιγαίου και νήσων Κυκλάδων
Εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στο πλαίσιο Ασκήσεως “ΛΟΓΧΗ “, στη θαλάσσια περιοχή Κεντρικού Αιγαίου και νήσων Κυκλάδων

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της όλο και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ειδικά μετά την απόφαση, που πήρε η ελληνική κυβέρνηση για αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ακόμα πιο επικίνδυνο για τον λαό μας είναι το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων έξω από τα σύνορα της χώρας, αν απαιτηθεί από το ΝΑΤΟ, κάτι που η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει ρητά.

Τέτοιες επιλογές ρίχνουν λάδι στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και καθιστούν την χώρα μας στόχο όλων των «αντιπάλων» του ΝΑΤΟ.

Οι Έλληνες στρατευμένοι δεν έχουν υποχρέωση να υπηρετήσουν τα συμφέροντα άλλων χωρών και οργανισμών, που μόνο την ειρήνη δεν εξασφαλίζουν.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να είναι αδελφωμένος με κάθε λαό που παλεύει για την ανεξαρτησία και την ελευθερία του, αξίες που δε συμβαδίζουν με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Οι αξίες αυτές απαιτούν την απελευθέρωση από τα δεσμά του καπιταλισμού που γεννά πολέμους, θάνατο, φτώχεια και προσφυγιά. Η ειρήνη θα εξασφαλιστεί μόνο όταν ο ελληνικός λαός και ο κάθε λαός αποφασίσουν να χαράξουν το δρόμο τους κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Για αυτό, η οργάνωση της πάλης από όλους τους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους είναι η πραγματικά σωστή πλευρά της ιστορίας!

Χαιρετίζω το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στο Σύνταγμα στις 22 Μαρτίου.

Κανένας Έλληνας ναύτης και φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Ναύτης Χριστόφορος Μαλακατές

Δείτε ακόμα...