«Κανονισμός για τα δεδομένα»: ΕΕ και καπιταλιστική αγορά είναι ασύμβατες με οποιαδήποτε προστασία των δεδομένων

Στη συζήτηση σχετικά με τον «κανονισμό για τα δεδομένα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Με τον “κανονισμό για τα δεδομένα” τα μονοπώλια του κλάδου δεν θα έχουν μόνο την δυνατότητα να καταγράφουν, να αποθηκεύουν, να αναλύουν και να αξιοποιούν τα δεδομένα των χρηστών, όπως μέχρι σήμερα κάνουν χάρη στην σχετική οδηγία που ψήφισαν στην Ελλάδα από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Μέρα25.

Πλέον, στα πλαίσια της ευρωενωσιακής “αγοράς δεδομένων”, τα ευρωπαϊκά μονοπώλια θα μπορούν να τα μεταπωλούν σε τρίτους, σαν τμήμα του εμπορικού προϊόντος ή των υπηρεσιών τους, έχοντας  στήριγμα  το Ταμείο Ανάκαμψης δηλαδή τα χρήματα του λαού.

Στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με ΗΠΑ και Κίνα  και των ανακατατάξεων που συμβαίνουν,  πολλαπλασιάζονται οι απολύσεις στους επιχειρηματικούς κολοσσούς του κλάδου όπως πχ σε “Google”, “Facebook”, “Amazon”, “Twitter”, συντελούνται πτωχεύσεις τραπεζών που συνδέονται και με τον κλάδο και τα βάρη τους θα τα μετακυλήσουν και πάλι στους λαούς.

Το συμπέρασμα είναι ότι ΕΕ και καπιταλιστική αγορά είναι ασύμβατη με κάθε προστασία των δεδομένων. Η πάλη για ψηφιακές τεχνολογίες στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, ενάντια στο σκοτεινό πλαίσιο φακελώματος, επομένως συνδέεται με τον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...