ΚΑΠΑ: Καταδικάζει την «καταδρομική κατασταλτική επιχείρηση ξημερώματα, στο σπίτι μιας συνταξιούχου»

Έσπασαν την πόρτα και πέταξαν έξω τη χαμηλοσυνταξιούχο από το σπίτι που διέμενε στου Ζωγράφου καθώς σε πλειστηριασμό το διαμέρισμα από την τράπεζα δόθηκε σε εταιρεία / 21-11-2022

«Είναι ντροπή για τους αστυνομικούς να ανέχονται και να συμμετέχουν ενεργά σε τέτοιες επαίσχυντες επιχειρήσεις ενάντια σε συνταξιούχους και εργαζόμενους» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, για την «καταδρομική κατασταλτική επιχείρηση ξημερώματα, στο σπίτι μιας συνταξιούχου» που όπως σημειώνει «δεν έχει καμιά σχέση με το κράτος δικαίου. Είναι απαράδεκτη και την καταδικάζουμε απερίφραστα».

Όπως τονίζει, η προσπάθεια έξωσης «καταδεικνύει τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ., όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμόρφωσαν ένα άδικο νομικό πλαίσιο σε συνεργασία με τις αδηφάγες τράπεζες και τα κοράκια των εταιρειών για να αρπάζουν τις λαϊκές περιουσίες. Αυτά τα αισχρά συμφέροντα στηρίζουν οι κυβερνήσεις και όχι το λαό. Αυτά εξυπηρετεί το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, όπως η αστυνομία. Ας απαντήσει η κυβέρνηση και οι τράπεζες γιατί δεν κάνουν πλειστηριασμούς και εξώσεις στους πλουτοκράτες με τα “κόκκινα” δάνεια εκατομμυρίων και τα δεκάδες σπίτια και ακίνητα στα ακριβά προάστια;».

«Όμως, η έξωση που επιχειρήθηκε σε μια λαϊκή γειτονιά, όπως τα Κουπόνια, ανέδειξε και την τεράστια δύναμη της λαϊκής αλληλεγγύης. Αυτή που εκδηλώθηκε από τους εργαζόμενους και τους φορείς του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, τους γείτονες και ανάγκασε τα κοράκια των πλειστηριασμών και τις δυνάμεις καταστολής να αποχωρήσουν. Είναι μήνυμα αισιοδοξίας για κάθε συνταξιούχο, κάθε εργαζόμενο, πως κανένας δεν είναι μόνος του και όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές και μεθοδεύσεις. Με όπλο την αλληλεγγύη μας, προστατεύσουμε τα σπίτια μας» επισημαίνει καταλήγοντας.

Δείτε ακόμα...