ΚΑΠΑ: Όλοι στην απεργία – Η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ)
Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α.)

Σε μαζική συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια της Τετάρτης 9 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια καλεί η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών.

«Γενική απεργία 9 Νοέμβρη: Η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα!» τονίζει και επισημαίνει στο κάλεσμά της:

«Είναι η ώρα ν’ αγωνιστούμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Να σταματήσουμε να είμαστε σιωπηλοί, περιμένοντας “το μάννα από τον ουρανό”, ενώ τσεκουρώθηκαν περισσότερο από όλους οι συντάξεις μας. Όσα πληρώναμε με τις κρατήσεις μας μια ζωή, για κοινωνικές παροχές και την υγεία έχουν αφαιρεθεί. Η άδικη φορολόγηση, η μεγάλη ακρίβεια στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο, στη θέρμανση, στα νοίκια, έχουν εξανεμίσει το εισόδημά μας. Δεν αντέχουμε άλλο! Δεν περισσεύει υπομονή! Καμιά αναμονή!

Μας απειλούν, μας εκφοβίζουν και μας ετοιμάζουν για έναν χειμώνα βαρύ, όπου “όποιος δεν προσαρμόζεται-πεθαίνει”. Είναι καθήκον μας να αντιδράσουμε και να πεθάνει η αντιλαϊκή πολιτική τους. Οι απόστρατοι μαζί με το λαό να δώσουμε τον αγώνα της ανατροπής κάθε πολιτικής που γεννά φτώχεια και δυστυχία. Καμιά ανοχή!

Γνωρίζουμε, πως οι αντιλαϊκές πολιτικές, ιδιαίτερα τα τελευταία 13 χρόνια, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και από τις προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έφεραν τους απόστρατους και όλο τον λαό στην ανέχεια. Είναι οι πολιτικές που μας απομυζούν και δίνουν δισεκατομμύρια δώρα και υπερκέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους. Σήμερα, δεν μπορούν να μας εμπαίζουν με “καλάθια νοικοκυριού” και παροχές-ψίχουλα. Μας παίρνουν δέκα και μας δίνουν ένα!

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, οι απόστρατοι επιβάλλεται να αποκτήσουμε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με το λαϊκό κίνημα. Κανένας απόστρατος να μην πέσει στην παγίδα της αναμονής, των ψεύτικων υποσχέσεων, ενόψει των εκλογών του επόμενου χρόνου. Δεν υπάρχουν σωτήρες και λυτρωτές, μόνο συλλογικοί αγώνες. Να να μην υπάρξει νέα επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων στα δικαιώματά μας. Η όποια αναμονή είναι επιζήμια! Τώρα όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη!»

Δείτε ακόμα...