Καπιταλισμός+Υγεία = Αισχροκέρδεια

Κορονοϊός - χρήματα

Καπιταλισμός και Υγεία σημαίνουν αισχροκέρδεια. Το ξέραμε άλλωστε. Να που έρχονται όλο και πιο συχνά τα ζωντανά παραδείγματα. Στις ΗΠΑ ζητούν 34,927.43$ από άνεργη καρκινοπαθή ασθενή με κορονοϊό, για τους εργαστηριακούς ελέγχους!

Το χρονικό

Το τελευταίο Σάββατο του Φλεβάρη, η Danni Askini ένοιωθε πόνους στο στήθος, είχε δύσπνοια και πονοκέφαλο.

Αφού ενημέρωσε την ογκολόγο που την παρακολουθεί (η Askini έχει λέμφωμα), η γιατρός τη συμβούλεψε να πάει στα επείγοντα στην περιοχή τη Βοστόνης. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα συμπτώματά της μοιάζουν με αυτά της πνευμονίας και την έστειλαν πίσω στο σπίτι.

Λίγες μέρες μετά, ο πυρετός ανέβηκε επικίνδυνα.

Μετά από δύο ακόμα επισκέψεις στα επείγοντα, την έβδομη ημέρα που αρρώσταινε, οι γιατροί της έκαναν εξετάσεις, της έδωσαν οδηγίες για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα γρίπης και πνευμονίας και την έστειλαν πάλι σπίτι.

Τρεις μέρες αργότερα βγήκε η διάγνωση με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων: Covid-19, κορονοϊός.

Καπιταλισμός

Όπως είναι γνωστό, ο καπιταλισμός αγαπάει τους ανθρώπους αλλά περισσότερο το κέρδος και τους επιχειρηματίες.

Κι επειδή η υγεία είναι από τα πιο επικερδή πεδία στον καπιταλισμό, το νοσοκομείο έστειλε το λογαριασμό στην Askini: 34,927.43$!

Η Askini και ο σύζυγός της είναι άνεργοι. Αυτοί κι άλλα 28.000.000 Αμερικάνοι είναι ανασφάλιστοι.

Αυτός είναι ο παράδεισος της “ελεύθερης οικονομίας”.

ΥΓ. Αφιερωμένο στον «οργισμένο» Τσιάρτα. Να του μάθουμε ότι καθαρός δεν είσαι επειδή κρατάς το σαπούνι. Πρέπει να πλένεσαι μ’ αυτό. Εκτός κι αν είσαι φασίστας. Η μαυρίλα δεν φεύγει με τίποτα…

Πληροφορίες απο time.com

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...