Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών: Σταμάτησαν τα τακτικά χειρουργεία

Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών
Φώτο Αρχείου / Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών

Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της λειτουργίας του “Καραμανδάνειου” Νοσοκομείου, μοναδικού παιδιατρικού νοσηλευτικού ιδρύματος στη Δυτική Ελλάδα, με αφορμή το σταμάτημα των τακτικών χειρουργείων του, προγραμματίζει άμεσα η Δημοτική Αρχή Πάτρας, με δήλωση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, καλώντας το Υπουργείο Υγείας να δώσει λύση ως τη Δευτέρα.

Εδώ και ένα χρόνο είναι γνωστό ότι, το νοσοκομείο θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα λόγω συνταξιοδότησης των δύο αναισθησιολόγων. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις απ’ την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αλλά και των εργαζομένων, μέχρι και σήμερα, δεν έχουν γίνει με ευθύνη της Κυβέρνησης και της 6ης ΥΠΕ οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις.

Χθες, σύμφωνα και με τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, δεν πραγματοποιήθηκαν τακτικά χειρουργεία, επειδή στο ίδρυμα βρισκόταν μόνο ένας αναισθησιολόγος απασχολούμενος με τα έκτακτα περιστατικά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναβλήθηκαν όλα τα τακτικά χειρουργεία για δέκα μέρες από χθες Τετάρτη. Αναφερόμενος στο θέμα, με δήλωση του, ο Δήμαρχος Πατρέων, απαιτεί ως τη Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα, το θέμα να έχει επιλυθεί, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης
Φώτο Αρχείου / Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

“Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Ο Χειρουργικός Τομέας του Καραμανδανείου αδυνατεί να λειτουργήσει, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής, πρέπει τώρα να προσληφθούν αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων”.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...