Καρατζαφέρης: Για πάντα «Λαγός»…

Φώτο Αρχείου / Ο ακροδεξιός, αντικομμουνιστής, ρατσιστής και πάντα «λαγός» εξελίξεων Γιώργος Καρατζαφέρης

Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισε να επανεμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές ο ακροδεξιός, αντικομμουνιστής, ρατσιστής και πάντα «λαγός» εξελίξεων Γιώργος Καρατζαφέρης. Δεν ξέρουμε σε τι βάσανο έχουν μπει τα διάφορα επιτελεία και ανασύρουν στην επιφάνεια χρεοκοπημένους τσαρλατάνους σαν τον πρώην πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ).

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο ΛΑΟΣ – από το οποίο προέρχονται οι Αδ. Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Θανάσης Πλεύρης αλλά και ο Βελόπουλος – ήταν το μόνο κόμμα το 2010 που ψήφισε υπέρ του πρώτου μνημονίου μαζί φυσικά με την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου (είναι η περίοδος στην οποία ο Καρατζαφέρης πρωταγωνιστούσε μέσα στη Βουλή σε προβοκάτσιες ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ). Εν τω μεταξύ, αυτός ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο ίδιος Γιώργος Παπανδρέου με τον οποίο συναντιέται «στα κρυφά» (τόσο κρυφά που το μαθαίνουν όλοι…) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για να συζητήσουν τα της «προοδευτικής κυβέρνησης»!!! Έλεος κάπου!!!

Βέβαια ο ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης αποδείχτηκαν πολύτιμη… τσόντα για το αστικό πολιτικό σύστημα, αφού πέρα από την υπερψήφιση του πρώτου μνημονίου στη συνέχεια συγκυβέρνησαν με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, που έφερε το 2ο μνημόνιο.

Αυτά όσον αφορά το τι σημαίνει Καρατζαφέρης.

Πάμε και στο «γιατί τον βγάζουν». Εδώ μπορεί να υπάρχουν διάφορες απαντήσεις, από τις πιο αθώες (π.χ. ότι είναι ένας γκρουπι του Κ. Μητσοτάκη) μέχρι τις πιο πονηρές και μάλλον πιο βάσιμες…

Για παράδειγμα χτες στην εμφάνιση του στο «Mega ο ακροδεξιός Καρατζαφέρης μας ενημέρωσε όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά πώς «κάτω από όρους θα μπορούσε να υπάρχει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, είναι πολύ εγωιστικό να το θεωρούμε κλειστή λίμνη»…

Δεν νομίζουμε ότι τον πήρε κανένας πόνος τον Καρατζαφέρη για τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, ούτε ότι «συγκλονίστηκε» από την τεράστια αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Ούτε μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι ο Καρατζαφέρης βγαίνει και τα λέει μόνος του, χωρίς να έχει πάρει και το ΟΚ για όσα θα πει ιδιαίτερα για τόσο σημαντικά ζητήματα.

Από την άλλη ο καθένας μπορεί να θέσει το ερώτημα «τι καλό έχει μια συνεκμετάλλευση την οποία υποστηρίζει ένας συνταξιούχος ακροδεξιός». Φυσικά τα σχέδια συνεκμετάλλευσης τρέχουν με ΝΑΤΟϊκή πυξίδα εδώ και καιρό και με ουσιαστική, βαθιά συμφωνία τόσο από την ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεκμετάλλευση για την οποία μιλάνε αφορά συνεκμετάλλευση ανάμεσα σε εταιρείες, κράτη και κυβερνήσεις η οποία σερβίρεται ως «αντίδοτο» σε μια ελληνοτουρκική σύγκρουση, ωστόσο τελικά προετοιμάζει την επόμενη σύγκρουση. Τα σχέδια συνεκμετάλλευσης είναι σχέδια κλοπής του πλούτου των λαών της περιοχής υπέρ των ντόπιων και Αμερικανών πετρελαιάδων, γι’ αυτό και είναι εχθρικά με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και του τουρκικού λαού.

Επίσης αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι οι δηλώσεις του Γ.Καρατζαφέρη, που αναφέραμε, ήρθαν μια μέρα μετά μετά την παραδοχή της Ντ. Μπακογιάννη, ότι «δεν είναι ταμπού» η συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου με την Τουρκία…

Μια φορά λαγός, για πάντα λαγός…

Δείτε ακόμα...