Καρδίτσα: Χημικά σε βάρος των αγροτών από τις αστυνομικές δυνάμεις στον Ε65

Αγρότες χημικά αστυνομία καρδίτσα

Με καταστολή «υποδέχτηκε» η κυβέρνηση τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους κάνοντας χρήση χημικών. Παρά την αστυνομοκρατία οι αγρότες με πορεία ανεβαίνουν στο κόμβο του Ε65. 

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής κλιμακώνοντας τον αγώνα για την επιβίωσή τους, έφτασαν στον Ε65 με κομβόι τρακτέρ που ξεκίνησαν νωρίτερα από διάφορα σημεία, τα οποία μετακίνησαν από τις πλατείες των χωριών όπου βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες. 

Ανοίξτε τώρα το δρόμο, κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις, ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), εκφράζοντας την σύσσωμη απαίτηση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, που με παρατεταγμένα κορναρίσματα από τα εκατοντάδες τρακτέρ που έχουν παρατάξει, διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα για την επιβίωσή τους, απαντώντας αποφασιστικά στην αστυνομοκρατία.

Διεκδικούν:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...