Καρδίτσα: Δραστηριότητες καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της συμμετοχής της χώρας μας

Δραστηριότητες καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και της συμμετοχής της χώρας μας σ' αυτόν οργάνωσαν την Κυριακή στην Καρδίτσα η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Γυναικών, στην πλατεία Πλαστήρα

Δραστηριότητες καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και της συμμετοχής της χώρας μας σ’ αυτόν οργάνωσαν την Κυριακή στην Καρδίτσα η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Γυναικών, στην πλατεία Πλαστήρα.

Διοργανώθηκε ποδηλατοδρομία με συμμετοχή μικρών και μεγάλων, που με μπαλόνια και σημαίες στα ποδήλατά τους διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά τον τερματισμό της ποδηλατοδρομίας, τα μικρότερα παιδιά, με τη βοήθεια παιδαγωγών και της εικαστικού Μάρθας Μακρή, πραγματοποίησαν δραστηριότητες.

Έγινε αφήγηση του διαχρονικού παραμυθιού «Ειρήνη» του Αριστοφάνη που έχει διασκευαστεί για παιδιά, από την Σοφία Ζαραμπούκα, συζήτησαν για τα δεινά του πολέμου και για τους αγώνες που πρέπει να γίνουν για την ειρήνη. Ζωγράφισαν για το θέμα και το έκαναν κολάζ δημιουργώντας ένα υπέροχο πανό.

Σε άλλο σημείο της πλατείας οργανώθηκαν δραστηριότητες για μεγαλύτερα παιδιά.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με συμμετοχή γονιών και άλλων παρευρισκομένων όπου οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών και της Επιτροπής Ειρήνης αντίστοιχα έκαναν αναφορά στις αιτίες και στις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, εξέφρασαν την αλληλεγγύη στον ουκρανικό και ρωσικό λαό που αλληλοσφάζονται για τα συμφέροντα των ισχυρών οικονομικών ομίλων.

Εκφράστηκε η ισχυρή αντίθεση στις επιλογές της κυβέρνησης που με την παραχώρηση του εδάφους και στρατιωτικών εγκαταστάσεων για τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις εμπλέκει τη χώρα μας στον πόλεμο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο, στην κεφαλή της οποίας ήταν τα παιδιά με το πανό και τις ζωγραφιές που κατασκεύασαν.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...