Καρδίτσα: Μεγάλο συλλαλητήριο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών

karditsanews.gr

«Σήμερα με τα τρακτέρ μέσα στην Καρδίτσα, τις επόμενες μέρες και στην Αθήνα», το αποφασιστικό μήνυμα που εξέπεμψε προς την κυβέρνηση το μαζικό συλλαλητήριο των αγροτών του μπλόκου Ε65, με συμμετοχή σωματείων εργαζομένων και συλλόγων επαγγελματιών της περιοχής.

Δεκάδες τρακτέρ ξεκίνησαν στις 6 μ.μ. από το μλόκο και έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όπου για μία ακόμα φορά τους υποδέχθηκε πλήθος κόσμου για να εκφράσει την στήριξη και την αλληλεγγύη.

Συναντήθηκαν εκεί αγρότες, εργαζόμενοι, καταστηματάρχες που τις μέρες της πλημμύρας βοήθησαν ο ένας τον άλλον, έπιναν από το ίδιο μπουκάλι νερό για ώρες, μοιράστηκαν το ίδιο φαγητό, ξελάσπωσαν μαζί τα σπίτια και σήμερα μαζί μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια πρόβλημα με το εισόδημα που δεν φτάνει, την ακρίβεια που σαρώνει.

«Θέλουμε λύσεις και όχι κοροϊδία, τώρα η κυβέρνηση να δεχτεί τα αιτήματα μας για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, για φτηνό ρεύμα με 7 ευρώ την κιλοβατώρα», λένε οι αγρότες ενόψει και της συνάντησης με τον πρωθυπουργό την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

Οι ολοκληρωτικές καταστροφές στην παραγωγή από τις πλημμύρες, τους έχουν αφήσει χωρίς εισόδημα, αλλά και πολλούς χωρίς σπίτι!

«Να δώσουν λύσεις με βάση τις ανάγκες μας και όχι με βάση το δημοσιονομικό περιθώριο που σημαίνει χρήμα για εφοπλιστές και βιομηχάνους και όχι στους αγρότες», τόνισε ο Κ. Τζελλας. «Πάμε στη συνάντηση όχι για τσάι και συμπάθεια αλλά για ικανοποίηση των αιτημάτων, για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο που καμιά κυβέρνηση δεν θεσμοθέτησε. Για μείωση ρεύματος που σημαίνει να μειωθούν τα κέρδη των ομίλων της ενέργειας, να δούμε με ποιον είναι με τους αγρότες το λαό ή με τις εταιρείες της ενέργειας. Θέλουμε να μην ισχύσει η ΚΑΠ που μας παίρνει χρήματα από την τσέπη μας», υπογράμμισε.

Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών διότι είναι και δικός μας αγώνας ανέφεραν οι εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων, των συλλόγων επαγγελματιών, υγειονομικών, εκπαιδευτικών και γυναικών που χαιρέτησαν το συλλαλητήριο. Πρέπει να πέσει το κόστος παραγωγής, να έχουμε φτηνά εφόδια και ζωοτροφές για να σταθούμε με αξιοπρέπεια στα χωριά για μας και τα παιδιά, εξηγούν και ξεκαθαρίζουν ότι αλλιώς δεν θα κάνουν πίσω.

«Δεν μας φοβίζει ο αγώνας, είμαστε ήδη 16 μέρες στο κρύο, η κυβέρνηση να φοβάται», μας λέει ο Δημήτρης, ενώ ο Θανάσης αφοπλιστικά δηλώνει πως «για μας ο αγώνας είναι καθημερινός. Αγωνίζομαι από το πρωί που ξυπνάω έως ότου κοιμηθώ για να τα φέρω βόλτα. Το ίδιο γίνεται εδώ, το ίδιο στη Λάρισα, στο ίδιο και στην Αθήνα για αυτό ο κόσμος είναι μαζί μας».

Στο μπλόκο του Ε65 χτυπάει η καρδιά των αγροτών της Καρδίτσας, σε κάθε κιόσκι χωριών που έχει στηθεί και ποτίζει με δύναμη κάθε αγρότη που όταν τον ρωτάς σου λέει πως είναι έτοιμος να οδηγήσει 13 και 14 ώρες το τρακτέρ του μέχρι τη Βουλή, στο Σύνταγμα όπως έγινε και το 2016. Σίγουροι και αποφασισμένοι πως θα νικήσουν και θα ζήσουν.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...