Κάρυστος: Συνελήφθησαν δύο διακινητές για το πολύνεκρο ναυάγιο

Ναυαγοί μετανάστες που διεσώθησαν από πλωτά του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ανοιχτά του Στενού του Καφηρέα στη Εύβοια - 01/11/2022
Ναυαγοί μετανάστες που διεσώθησαν από πλωτά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανοιχτά του Στενού του Καφηρέα στη Εύβοια – 01/11/2022 – Πηγή: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ / EUROKINISSI

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, που φέρεται να είναι οι υπεύθυνοι του σκάφους που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια, στέλνοντας στον θάνατο τουλάχιστον 22 πρόσφυγες και μετανάστες, προχώρησε η Λιμενική Αρχή Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση για το ναυάγιο.

Ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους και ο δεύτερος ο βοηθός του. Οι δύο άνθρωποι που συνελήφθησαν ήταν μεταξύ των 12 διασωθέντων. Και οι δύο κατηγορούνται για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του ποινικού κώδικα για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση. 

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς στο σκάφος που βυθίστηκε, επέβαιναν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 68 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού εκ των οποίων στο ένα επιβαίνουν δύο άτομα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Επίσης συνδράμουν και παραπλέοντα πλοία.

Δείτε ακόμα...