Καστοριά: Πρόσκληση για έκτακτη αιμοδοσία σε στρατιωτικούς

Καστοριά
Φώτο Αρχείου / Καστοριά

Σε αιμοδοσία καλεί η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.) κατόπιν καλέσματος του Γ.Ν. Καστοριάς. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν Καστοριάς παρακαλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις εξωτερικές αιμοληψίες που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 30 Μαρτίου  και την Τετάρτη 01 Απριλίου 2020, στο κτήριο του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς από ώρα 09:00 έως 13:00.

Αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, ας δείξουμε ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη και την κοινωνική μας ευαισθησία. Οι ανάγκες σε αίμα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Και σε αυτή την αιμοληψία, αιμοδοτούμε υπέρ της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργήσει η Ένωση μας με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς» και αριθμό μητρώου στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών 13961, σημειώνοντας τα αντίστοιχα πεδία στο έντυπο που συμπληρώνουμε σε κάθε αιμοδοσία.

Υπενθυμίζεται ότι:

Η τράπεζα αίματος στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά αίματος των συναδέλφων μελών του σωματείου μας. Όσες και όσοι συνάδελφοι μπορούν και  επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά , παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο διαχειριστή για την Ένωση μας κ. Μαρινέλη Χρήστο στο τηλ. 6944857472-6980265146 ή να στείλουν email στο espeekas@poes.gr

Σκοπός της λειτουργίας της τράπεζας αίματος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς είναι:

α) Η δημιουργία αποθέματος αίματος για την αντιμετώπιση αναγκών των συναδέλφων  και των οικογενειών τους.

β) Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Εθελοντής αιμοδότης μπορεί να γίνει καθένας που έχει ηλικία από 18 έως 62 ετών, εφόσον είναι υγιής. Οι άνδρες μπορούν να δώσουν αίμα έως και τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ενώ οι γυναίκες έως και τρείς (3) φορές το χρόνο. Το μεσοδιάστημα μεταξύ 2 αιμοδοσιών δεν μπορεί να είναι μικρότερο των τριών (3) μηνώνΔικαιούχοι μονάδων αίματος της τράπεζας αίματος του σωματείου μας είναι οι συνάδελφοι με τις οικογένειες τους.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι όπως προσέλθουν, λαμβάνοντας υπόψη τα ατομικά μέτρα προστασίας καθώς και τους περιορισμούς κίνησης. Η άμεση εξεύρεση αίματος συντελεί καθοριστικά στην έγκαιρη και αίσια έκβαση πολλών περιστατικών και απαλλάσσει τους ενδιαφερόμενους από την αγωνία και το άγχος για την εξεύρεση αίματος.”

Δείτε ακόμα...