Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση – Μεγαλειώδης συγκέντρωση καταδίκης του φασισμού – Λαϊκή απαίτηση να μπουν στη φυλακή οι εγκληματίες

ΠΑΜΕ - ΚΚΕ - ΚΝΕ - Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο της Αθήνας - Χρυσή Αυγή
Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο της Αθήνας την ημέρα ανάγνωσης της απόφασης για τη δράση της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020/(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ήταν η ομόφωνη ετυμηγορία του δικαστηρίου που εκφώνησε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη.

Έγινε δεκτή με χειροκροτήματα μέσα και έξω από το δικαστήριο. Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε χτες μετά από 5,5 ολόκληρα χρόνια και 453 συνεδριάσεις. Η πρόεδρος και τα άλλα δύο τακτικά μέλη του δικαστηρίου, οι δικαστές Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόλγου, δεν αποδέχτηκαν την πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία υιοθετούσε πλήρως την υπερασπιστική γραμμή των ενόχων.

EUROKINISSI

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή οι Νίκος Μιχαλολιάκος, ως αρχηγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή οι πρώην βουλευτές και στελέχη της: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνιος Γρέγος, Νικόλαος Μίχος, Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούση, Ευστάθιος Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης.

Επίσης και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής και οι: Αγγος, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Μιχαλάρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σιατούνης, Σκάλκος, Στεργιόπουλος, Στράτος, Τσακανίκας, Τσόρβας, Τσαλίκης, Χατζηδάκης και Χρυσαφίτης.

Προφανώς το δικαστήριο αποδέχτηκε ως δομή της εγκληματικής οργάνωσης την ίδια τη δομή του «κόμματος» της Χρυσής Αυγής. Καταδίκασε ως διευθύνοντες τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του «κόμματος» της Χρυσής Αυγής και έκρινε ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τους κατηγορούμενους που ήταν ενταγμένοι στο «κόμμα» της Χρυσής Αυγής (μέλη ΚΕ, πυρηνάρχες, μέλη πενταμελούς κ.ά.).

Για τη δολοφονία Φύσσα

Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γ. Ρουπακιάς.

Από τους 18 κατηγορούμενους για συνέργεια, ένοχοι είναι οι: Αναστάσιος – Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Απαλλάχτηκαν δύο λόγω αμφιβολιών οι: Σταύρος Σαντοριναίος και Γ. – Χ. Τσακανίκας.

Για την απόπειρα δολοφονίας των Αιγύπτιων εργατών

Για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι: Δημ. Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός, Θωμάς Μαρίας, Αναστάσιος Πανταζής, Κωστ. Παπαδόπουλος.

Για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη, στον Ιορδάνη Πουντίδη και τον Νίκο Ζύμαρη) οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και απλή σωματική βλάβη, παραγράφοντας το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης.

Ένοχοι κρίθηκαν οι Ιωάννης Καστρινός, Αναστάσιος Πανταζής και Χρήστ. – Αντών. Χατζηδάκης.

Για την οπλοκατοχή

Το δικαστήριο μετέτρεψε το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές Γερμενή, Κασιδιάρη, Μιχαλολιάκο, Λαγό, Μίχο και Μπούκουρα.

Κατά περίπτωση, έκρινε ενόχους 8 κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή, όπως για παράδειγμα την αστυνομικό Βενετία Πόπορη που υπηρετεί ακόμα στον Πειραιά.

Επίσης, ένοχη για ψευδή κατάθεση κρίθηκε και η σύζυγος του Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου.

Η διαδικασία συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες το βράδυ. Οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών ζητούσαν την αναγνώριση από το δικαστήριο ελαφρυντικών, μεταξύ των οποίων και της …«μη τήρησης του εύλογου χρόνου της δίκης». Γιατί από την καθυστέρηση οι πελάτες τους υπέστησαν βλάβη…

«Ποινές όπως αρμόζει σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση»

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Σε αυτήν επισημαίνουν ανάμεσα στα άλλα:

«Αναμένουμε από το δικαστήριο να αντιστοιχίσει αυτήν την απόφασή του με την επιβολή των ανώτατων ποινών όπως αρμόζει σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και να οδηγήσει τους καταδικασθέντες κατηγορούμενους στη φυλακή, προκειμένου να ικανοποιηθεί και το αίσθημα δικαίου του λαού μας και να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματά της.

Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να εντείνει την επαγρύπνησή του και να απομονώσει με την ίδια του τη δράση τη Χρυσή Αυγή και κάθε είδους φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα».

Μεγαλειώδης συγκέντρωση

Τη δική της Ιστορία έγραψε η χτεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Αθήνα – «λαϊκή ετυμηγορία»: «Ο λαός απαιτεί: Οι ναζί στη φυλακή»


«Ενα απέραντο λαϊκό ποτάμι, ένα λαϊκό ξέσπασμα έστειλε σήμερα στον απόπατο της Ιστορίας τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής», σημείωνε σε ανακοίνωσή του χτες το ΠΑΜΕ, χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ναζιστικό μόρφωμα.

Κανένας εφησυχασμός! Καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο! Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Δυναμώνουμε τον αγώνα! Βάζουμε στο στόχαστρο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά και θρέφει το φασισμό, που ξεζουμίζει εργάτες, νεολαία, μετανάστες, που αποτελεί τη μήτρα που επωάζεται το αυγό του φιδιού.


Δεν πέρασε το προβοκατόρικο σχέδιο

Την ώρα που οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες με το άκουσμα της απόφασης, μπήκε σε εφαρμογή σχέδιο διάλυσης της συγκέντρωσης. Με αφορμή κάποια μπουκάλια που εκτοξεύτηκαν από ολιγομελή ομάδα κουκουλοφόρων προς τους αστυνομικούς, μία από τις δύο «αύρες», που ήταν πίσω από τον αστυνομικό φραγμό, άρχισε να εκτοξεύει νερό προς τους διαδηλωτές, ενώ ακολούθησαν και μεγάλες ποσότητες δακρυγόνων και «κρότου – λάμψης», δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στη διασταύρωση της λεωφ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, στη μέση της διαδήλωσης.

Ομως το τεράστιο συλλαλητήριο συνεχίστηκε, με το πλήθος των διαδηλωτών συγκροτημένα να μετακινούνται προς το Μετρό των Αμπελοκήπων και από εκεί ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι ξεκινά να διαδηλώνει μέσω της Β. Σοφίας, καταλήγοντας στην πλατεία Συντάγματος.

Δείτε ακόμα...