Καταδρομέας από Μυτιλήνη: Η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ δυναμώνει το μήνυμα μας ενάντια στον πόλεμο

Καταδρομείς - Στρατιώτες - Στρατευμένοι - Φαντάροι
Φώτο Αρχείου / Καταδρομείς / Πηγή: Eurokinissi

Ως νέος στρατευμένος και με το μάτι μου στραμμένο στις πολεμικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, πήρα την απόφαση να γράψω αυτή την επιστολή με στόχο να εκφράσω την αντίθεση μου στη συμμετοχή της χώρας μου σε αυτές.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, οι συνεχείς προκλητικές ασκήσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ, το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του, εντείνουν το αίσθημα αστάθειας και ανασφάλειας και οξύνουν το ενδεχόμενο θερμών εξελίξεων των οποίων το τίμημα θα πληρώσει ο λαός. Οι στρατευμένοι που παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις μέσα από τα στρατόπεδα που υπηρετούμε αναρωτιόμαστε τι μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας αλλά και μετά.

Όσο βλέπω την επέκταση των Νατοϊκών βάσεων σε όλη τη χώρα, τα δις που δίνονται κάθε χρόνο σε δαπάνες για τους επιθετικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, το πολεμικό υλικό που συγκεντρώνεται και μεταφέρεται μέσω της χώρας μας, που συμμετέχει έμπρακτα σε όλα αυτά τα πολεμικά γεγονότα και σχέδια, προβληματίζομαι για το πώς μπορεί αυτά να γίνονται για το δικό μας καλό, όπως λέει η κυβέρνησή. Αναρωτιέμαι πως γίνεται όλα αυτά να έχουν να κάνουν με την άμυνα της χώρας μας όταν παράλληλα με αυτά, ξέρουμε όλοι οι στρατιώτες που υπηρετούμε, πόσες είναι οι σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές των ελληνικών στρατοπέδων.

Αυτό που βλέπω είναι ότι όπως και έξω από τα στρατόπεδα, οι νέοι καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη απέναντι σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Όπως σαν νέοι εργαζόμενοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τραγικές συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς, τους χαμηλούς μισθούς και το αβέβαιο μέλλον μας, σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την αύξηση των φόρων που πληρώνουμε, έτσι και στο στρατό αντιμετωπίζουμε μία αντίστοιχη πραγματικότητα. Πραγματικότητα η οποία έχει ως κοινό γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στη χώρα μας και διεθνώς, που πίνουν το αίμα των λαών για να μπορούν αυτοί να θησαυρίζουν.

Απέναντι σε αυτούς σήμερα σαν φαντάροι και αύριο σαν νέοι εργαζόμενοι πρέπει να έχουμε φωνή και να ορθώνουμε το ανάστημά μας, να διεκδικούμε και να βγαίνουμε μπροστά για τα συμφέροντά μας, τα συμφέροντα του λαού μας. Ενάντια σε πολέμους και ενάντια στο σάπιο σύστημα που τους γεννά.

Οι νέοι στρατιώτες και όχι μόνο, παίρνουμε δύναμη και χαιρετίζουμε  την 31η  Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ με σύνθημα «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η Ιστορία!». Η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ δυναμώνει έμπρακτα το μήνυμα μας ενάντια στον πόλεμο και στους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων που εμπλέκουν την χώρα μας σε αυτόν. Κανένας στρατιώτης-στρατιωτικός δεν έχει έξω από τα σύνορα δουλειά! Να κλείσουν όλες οι Νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας!

Καταδρομέας Κοκοβιάδης Δημήτρης, Μυτιλήνη

Δείτε ακόμα...