Καταδρομέας από Ρόδο: Έχουμε ευθύνη να παλέψουμε απέναντι στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Πηγή: EUROKINISSI

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στις Νηές Μαγνησίας η 31η αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ. Στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθόλου τυχαία, αφού τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τη σημασία της βαθιάς εμπλοκής της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ ΝΑΤΟ, με τις αμερικανονατοικές βάσεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, με ευθύνη της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης. Που από τη μία σημαίνει συμμετοχή της χώρας στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και στη σφαγή άλλων λαών, όπως γίνεται αυτήν την περίοδο με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την συμμετοχή της χώρας μας και μέσω των βάσεων σε αυτόν. Και από την άλλη σημαίνει ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε πιθανό στόχο αντιποίνων αλλά και ότι η άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας μπλέκονται σε πολύ επικίνδυνα σενάρια, όπως φαίνεται για παράδειγμα το τελευταίο διάστημα και από το παζάρι που διεξάγεται με την αστική τάξη της Τουρκίας, που ΗΠΑ-ΝΑΤΟ επιθυμούν να παραμείνει σε αυτό το στρατόπεδο.

Ο θεσμός της αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωσης της ΚΝΕ θα μετατρέψει αυτήν την περιοχή σε τόπο συνάντησης χιλιάδων νέων που δε συμβιβάζονται με αυτήν την κατάσταση, που διεκδικούν και παλεύουν να απεγκλωβιστεί η χώρα μας από αυτούς τους σχεδιασμούς. Θα μετατραπεί σε σημείο συνάντησης 4 Κομμουνιστικών Κομμάτων και 8 Κομμουνιστικών Νεολαίων που θα φωνάξουν από κοινού: « Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός» « Ζήτω η κοινή πάλη των λαών».

Η γνώμη μου είναι ότι οι νέοι στρατευμένοι έχουμε ευθύνη να υπερασπιστούμε και να πέσουμε και στη φωτιά αν χρειαστεί την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας. Από την άλλη έχουμε ευθύνη να παλέψουμε απέναντι σε αυτούς στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που μας εμπλέκουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, απέναντι στον εθνικισμό, τον αλυτρωτισμό, το μίσος. Μπορεί αυτή τη χρονιά κάποιοι από εμάς να μην μπορούμε να είμαστε εκεί, όμως στέλνουμε τους πιο θερμούς μας αγωνιστικούς χαιρετισμούς και ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στην φετινή αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ!

Καταδρομέας Κολιός Χαράλαμπος, 6ο ΕΤΕΘ Ρόδος

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...