Καταδρομέας: Επιθετική και επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό η ελληνοαμερικανική συμφωνία

Στρατιώτης - Καταδρομέας σε άσκηση
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτης – Καταδρομέας σε άσκηση στην Κύπρο / Πηγή: alt.gr

Στο ALT.GR έφτασε επιστολή Καταδρομέα που υπηρετεί τη θητεία του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ). Ο στρατιώτης καταγγέλλει την ελληνοαμερικανική συμφωνία ως επιθετική και επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε για κύρωση στη Βουλή την απαράδεκτη ελληνοαμερικανική “αμυντική” συμφωνία. Στην πραγματικότητα πρόκειται για επιθετική συμφωνία, που μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο πολεμικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ενάντια σε άλλους λαούς, με το βλέμμα στραμμένο στον πόλεμο στην Ουκρανία και στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Ταυτόχρονα μετατρέπει τη χώρα σε πιθανό στόχο αντιποίνων στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία, όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί από τη ρωσική κυβέρνηση.

Για αυτή την συμφωνία τεράστια ευθύνη έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε τις βάσεις για να πραγματοποιηθεί, αλλά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτήν την πολιτική.

Το επιχείρημα ότι η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εξασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας μας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αντίθετα, μπλέκει τον ελληνικό λαό στα πολύ επικίνδυνα παζάρια των ΗΠΑ με την Τουρκία για τη διατήρηση της νατοϊκής συνοχής, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το ρεκόρ παραβιάσεων της τελευταίας περιόδου, τις ασκήσεις της Τουρκίας για κατάληψη βραχονησίδας με νατοϊκή επίβλεψη κλπ. Αυτή η συμφωνία δεν υπηρετεί ούτε τον ελληνικό, ούτε τους λαούς της περιοχής, αντίθετα υπηρετεί τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα.

Είναι καθήκον του ελληνικού λαού η πάλη για να ακυρωθεί αυτή η συμφωνία, να απεμπλακεί η χώρα από τους πολεμικούς σχεδιασμούς, να μη δώσουμε ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Χαιρετίζω τα συλλαλητήρια από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, των επιτροπών αγώνα ενάντια στη συμφωνία, των σωματείων και των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων. Αποδεικνύουν ότι ο λαός μας μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του σε αυτές τις εξελίξεις, μας δίνουν δύναμη και κουράγιο για να διεκδικήσουμε:

  • Να καταργηθεί η συμφωνία.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.
  • Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό και να μη σταλεί κανένας αξιωματικός ή φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας.
  • Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από πολεμικά σχέδια και από τις δολοφονικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καταδρομέας από ΚΕΕΔ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...