Καταγγελία από φαντάρους στο Καστελόριζο για το ρατσιστικό παραλήρημα σε στρατόπεδο της Λέσβου

Tο φυσικό λιμάνι του Καστελόριζου
Φώτο Αρχείου / Το φυσικό λιμάνι του Καστελόριζου / Πηγή: Eurokinissi

Οι στρατιώτες που υπηρετούμε στο Καστελόριζο όπως και σε πολλά άλλα στρατόπεδα της χώρας ερχόμαστε συχνά πυκνά αντιμέτωποι με τα ρατσιστικά εθνικιστικά παραληρήματα κάποιων στελεχών του στρατού, όπως συνέβη και στο παράδειγμα της Λέσβου.

Πολλές είναι οι φορές που κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι φαντάροι καλούμαστε να υπομείνουμε και την κατήχηση για το πόσο κινδυνεύει ο πολιτισμός μας από τους μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ευτυχώς, όπως στην περίπτωση των συναδέλφων από το στρατόπεδο της Λέσβου, οι ρατσιστικές απόψεις κατά των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται διπλά εγκλωβισμένοι στην χώρα μας, βρίσκουν απάντηση από τους στρατιώτες, καθώς δεν ανεχόμαστε να μετατρέπεται το θύμα σε θύτη για να ξεχαστούν οι τεράστιες ευθύνες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που με τις πολεμικές τους ενέργειες, γεννούν την φτώχεια και την προσφυγιά σε δεκάδες λαούς ανά τον κόσμο.

Όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας διεκδικώντας να καταργηθεί εδώ και τώρα η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και να δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες για να πάνε στην χώρα προορισμού τους.

Καμία ανοχή στις ρατσιστικές – φασιστικές φωνές μέσα και έξω από τα στρατόπεδα!

Δείτε ακόμα...