Καταγγελία φαντάρων από το Στρατόπεδο Μαυρουδή Μυτιλήνης

Στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη / Πηγή: Eurokinissi

Εν μέσω της πανδημίας του SARS Covid 19, το στρατόπεδό μας όπως και άλλα, κλήθηκε να τηρήσει τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας της υγείας μας.

Βρισκόμαστε στην 4η βδομάδα της πανδημίας και ακόμα και τώρα οι φαντάροι που επιστρέφουμε από τις άδειές μας στοιβαζόμαστε σε θαλάμους ελαχίστων διαστάσεων ως μέτρο τήρησης καραντίνας.

Συγκεκριμένα, καλούμαστε να διαμένουμε για 14 μέρες σε 2 θαλάμους που μοιράζονται μια τουαλέτα (ο ένας θάλαμος μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως αποθήκη) χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες απολύμανσης και χωρίς να έχουμε προμηθευτεί γάντια και σαπούνι για τα χέρια.

Κάθε καινούργιο άτομο που επιστρέφει δε, υποχρεούται να μείνει μαζί μας, ακυρώνοντας έτσι κάθε έννοια της λέξης καραντίνα, καθώς εν δυνάμει μπορεί να είναι φορέας ή να νοσήσει από κάποιον ήδη υπάρχοντα φορέα. Πάρα την επισήμανση και αναφορά των ελλείψεων αλλά και του παράλογου του όλου πράγματος, οι μόνες ενέργειες που έγιναν ήταν η μεταφορά κάποιων φαντάρων σε άλλη μονάδα, γεγονός που δεν επιλύει τίποτα καθώς από αύριο και τις επόμενες μέρες αναμένονται νέες αφίξεις.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής σε κάθε στρατόπεδο σε όλη την επικράτεια. Καμία ανοχή σε ελλείψεις και ημίμετρα κάλυψης του προβλήματος. Καμία περαιτέρω έκθεση φαντάρων στον κίνδυνο. 

Δείτε ακόμα...