Καταγγελία για την απαράδεκτη τιμωρία οπλιτών σε μονάδες της Λέσβου

(Φωτό Αρχείου) Στρατιώτες σε παράταξη - 8η Μεραρχία, Ιωάννινα
(Φωτό Αρχείου) Στρατιώτες σε παράταξη – 8η Μεραρχία, Ιωάννινα / Πηγή: Eurokinissi

Είναι αδιανόητο εν έτει 2021 να συζητάμε ακόμα για το αν και κατά πόσον οι φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας έχουμε δικαίωμα να εκφράσουμε τις απόψεις μας, καθώς δεν παύουμε να είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας, αντιμετωπίζουμε μια σειρά από προβλήματα, τα οποία μάλιστα πολλές φορές διογκώνονται από το τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους νέους στρατευμένους. Γι’αυτό και δεν άργησε να εκφραστεί και εντός των στρατοπέδων η δυσαρέσκεια των φαντάρων για την απαράδεκτη τιμωρία των συναδέλφων από τη Λέσβο.

Η τρομοκρατία που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τη πολιτική της περνάει από τους χώρους εργασίας, το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και μέσα από τις πύλες των στρατοπέδων. Γι’αυτό άλλωστε τα βάζει με όσους προβάλουν τη προοπτική μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από την βαρβαρότητα της 10ωρης δουλειάς, της ανεργίας, των πολέμων και της προσφυγιάς. Θέλει τους νέους φαντάρους να κάνουν μια θητεία υποταγής που θα τους προετοιμάζει για τη συνέχεια της ζωής τους και όχι μια θητεία αγωνιστική, με ψηλά το κεφάλι, με αλληλεγγύη μεταξύ των συφάνταρων.

Τη στιγμή που αφήνονται ανενόχλητες οι φασιστικές και εθνικιστικές απόψεις εντός των στρατοπέδων, τιμωρείται η διεκδίκηση, η πάλη ενάντια στους πολέμους και τις αιτίες που τους δημιουργούν. Τιμωρείται ακόμα και η αλληλεγγύη του ένας φαντάρου προς τον άλλο, όπως στο παράδειγμα του στρατιώτη από την 98ΤΕ.

Τέλος, το 30ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, που ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στη Μυτιλήνη, σημειώνει ήδη τεράστια επιτυχία, δίνει κουράγιο και δύναμη σε όλους μας.

Να παρθούν πίσω οι άδικες τιμωρίες στους δύο συναδέλφους.

Στρατιώτης από την 180 ΜΚ/Β ΧΩΚ, Αττική

Δείτε ακόμα...