Καταγγελία για τις συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων στο στρατόπεδο Πατσούκα στην Αλεξανδρούπολη

Στρατόπεδο «Πατσούκα» / Πηγή: e-evros.gr

Από νεοσύλλεκτο φαντάρο λάβαμε επιστολή – καταγγελία για τις συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο Πατσούκα, στη Αλεξανδρούπολη.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

Το πρωί του Σαββάτου 19/3 μάθαμε ότι ένας φαντάρος από τον διπλανό θάλαμο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Προφανώς ούτε ο πρώτος είναι ούτε και ο τελευταίος αφού καθημερινά μετράμε ακόμα χιλιάδες κρούσματα παρόλο που έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που βρέθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας. Επομένως ένα ακόμα κρούσμα θα μπορούσε να μην είναι ένα σπουδαίο νέο.

Όμως είναι μια σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, που δημιουργεί αγανάκτηση και άγχος σε όλους μας στο στρατόπεδο.

Και αυτό γιατί οι συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο είναι απαράδεκτες. Συγκεκριμένα:

1ον: Στους θαλάμους κοιμόμαστε πολλοί περισσότεροι από όσοι θα έπρεπε με βάση τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Στον δικό μου θάλαμο είμαστε 22 φαντάροι και αντί να βρεθεί λύση να αραιώσουμε πρόσφατα στρίμωξαν άλλη μια κουκέτα και πλέον είμαστε 24, όταν θα έπρεπε να είμαστε λιγότεροι από τους μισούς.

2ον: Όλα τα υπόλοιπα μέτρα υγιεινής επιβαρύνουν εμάς και τις οικογένειές μας. Χαρακτηριστικά στον θάλαμο μου στην τουαλέτα δεν έχει υπάρξει ποτέ χαρτί υγείας, ενώ κυνηγάμε με το σταγονόμετρο την χλωρίνη για να μπορούμε να καθαρίζουμε επαρκώς.

3ον: Σαν να μην έφταναν όλα όσα πληρώνουμε με χίλιους κόπους την περίοδο της θητείας μας από την πρώτη στιγμή, δεν μας παρέχονται δωρεάν μάσκες και αναγκαζόμαστε να τις αγοράζουμε και αυτές. Βέβαια οι μάσκες καταλήγουν να είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου αφού όσο στοιβαζόμαστε στους θαλάμους τόσοι φαντάροι είμαστε πλήρως εκτεθειμένοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μέρες πριν παρουσιαστώ είχαν κολλήσει σχεδόν όλοι ίωση στον θάλαμο μου.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση που δεν μπορεί να λύσει τα παραπάνω στοιχειώδη προβλήματα δίνει απλόχερα εκατομμύρια και υποδομές στους ΝΑΤΟικους φονιάδες των λαών, μπλέκοντας και την χώρα μας όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς με βάση και τις εξελίξεις που όλοι παρακολουθούμε αυτές τις μέρες.

Την ίδια στιγμή που εμείς είμαστε σαν τις σαρδέλες στους θαλάμους, μόλις στο διπλανό μας στρατόπεδο «Γιαννούλη» θα μείνουν εκατοντάδες ΝΑΤΟικοι στρατιώτες.

Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για την ανθρώπινη διαβίωση μας στο στρατόπεδο, να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Νεοσύλλεκτος από τον 12ο Λόχο Διαβιβάσεων (ΛΔΒ)
Κονταργύρης-Οικονομίδης Γιάννης Β ΕΣΣΟ 2022

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...