Καταλονία: Αποφάσισε να επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα

Λέριδα Ισπανία Καταλονία
Άποψη της πόλης Λέριδα

Η Καταλονία αποφάσισε να επιβάλει εκ νέου περιοριστικά μέτρα για να φρενάρει την πρόσφατη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19.

Σημειώνεται πως τα νέα αυτά μέτρα πρόκειται να εφαρμοστούν κυρίως μεταξύ των νέων, σε αυτήν την περιφέρεια της βορειοανατολικής Ισπανίας.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να κλείσουν από το τέλος της εβδομάδας και ότι θα απαιτείται η παρουσίαση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test ή πιστοποιητικού ολοκληρωμένου εμβολιασμού για την συμμετοχή σε εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους με την συμμετοχή άνω των 500 ατόμων.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στην Καταλονία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, διότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό, πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που μπορούμε να αντέξουμε».

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, οι νέες παραλλαγές είναι πολύ μεταδοτικές και έχουμε ακόμη μεγάλα τμήματα του πληθυσμού που δεν είναι εμβολιασμένα. Δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι νικήσαμε τον ιό», είπε η εκπρόσωπος.

Η χρήση μάσκας έχει σταματήσει να είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους στην Ισπανία από τις 26 Ιουνίου.

Εκτός της Καταλονίας, η Ναβάρα ανακοίνωσε επίσης την επαναφορά κάποιων μέτρων από αύριο και είναι πιθανόν να ακολουθήσει η Ανδαλουσία.

Ταυτόχρονα, η εκστρατεία εμβολιασμού επιταχύνεται: το 40,3% των 47 εκατομμυρίων Ισπανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 55,9% έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...