Κατάπλους της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ στον λιμένα Αλεξάνδρειας

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ στο λιμένα της Αλεξάνδρειας / EUROKINISSI

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, η Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ κατέπλευσε στον λιμένα της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, μετά την αντικατάσταση της από τη Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ στην επιχείρηση UNIFIL (United Nations interim in Lebanon).   

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και μετά τον απόπλου της, η Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ εκτέλεσε συνεκπαίδευση (ΡASSEX-Passing Exercise) με την Αιγυπτιακή Φ/Γ ALEXANDRIA στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Αλεξάνδρειας.

H συμμετοχή πολεμικών πλοίων στην επιχείρηση UNIFIL, όσο και η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, δεν γίνεται για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, ούτε είναι «συμβολή για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής», όπως συνήθως λέγεται απο το ΓΕΕΘΑ. Όλες οι δραστηριότητες αυτού του είδους εμπλέκουν τη χώρα μας σε επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οπως συμβαίνει και με αποστολές στο Σαχέλ, στα Βαλκάνια, στη Μαύρη θάλασσα, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ή τον Περσικό. Δεν εξασφαλίζουν κανένα όφελος για το λαό, αλλά στοχεύουν στην γεωστρατηγική αναβάθμιση και τα κέρδη της αστικής τάξης της χώρας. 


Δείτε ακόμα...