Καταστολή: Νέα καταγγελία για απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε μαθητές

Φώτο Αρχείου / Καταστολή - Ελληνική Αστυνομία - ΜΑΤ - Προσαγωγές μαθητών στο συλλαλητήριο της 15ης Οκτώβρη 2020
Φώτο Αρχείου / Άνδρες των ΜΑΤ μόλις έχουν περικυκλώσει μαθητές που έκαναν το «έγκλημα» να διεκδικήσουν μέτρα ασφαλείας για τα σχολεία τους

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν από αστυνομικές δυνάμεις μαθητές της Λάρισας την ώρα που καθόντουσαν σε πάρκο. Πρόκειται για ακόμη μία καταγγελία που έρχεται να προστεθεί στο όργιο καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς και τα παιδιά, την Τρίτη 30 Μάρτη στις 8.30 μ.μ., μια ομάδα πέντε μαθητών Γυμνασίου (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) κάθονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και συζητούσαν, όταν ξαφνικά μια ομάδα αστυνομικών -με πολιτικά, χωρίς διακριτικά και χωρίς να τους γνωστοποιήσει ποιοι είναι- τους περικύκλωσε και άρχισε να τους κάνει διάφορες ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο αποσκοπώντας στην τρομοκράτησή τους! 

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά, επειδή νόμισαν ότι ήταν κλέφτες, να βάλουν τις φωνές, ενώ ένα από αυτά προσπάθησε να φύγει από το σημείο. Σύμφωνα με καταγγελίες των γονέων, οι άντρες της αστυνομίας άρπαξαν το μαθητή και τον πέταξαν στο έδαφος σπάζοντάς του το χέρι! 

Έρευνα για την καταγγελία διενεργεί η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας τονίζει πως «περιστατικά σαν αυτά είναι,  όχι μόνο μας εξοργίζουν αλλά βρίσκουν και τη μαθητική κοινότητα ενωμένη!» και καλεί την Κυριακή 4 Απρίλη εκπροσώπους των 15μελών, μαθητές αλλά και καθηγητές σε ανοιχτή συνέλευση στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Αντιδράσεις και από τους φοιτητές με τον Φοιτητικό Σύλλογο ΣΤΕΦ – Τεχνολογίας Λάρισας να σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε την τρομοκράτηση και την εξοργιστική πράξη βίας σε μαθητές της Λάρισας από δυνάμεις της αστυνομίας, που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν το χέρι ενός 13χρονου μαθητή!

Η καταστολή, τα “περιστατικά” αστυνομικής βίας και οι περιπολίες στρατιωτικού χαρακτήρα αστυνομικών σε γειτονιές και πλατείες είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική.

Οι νέοι της Λάρισας, οι φοιτητές και οι μαθητές μέσα από τους μαζικούς αγώνες που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε δώσει ήδη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που περιορίζει τα δικαιώματά μας και ενισχύει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Το επόμενο διάστημα οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους. Τους κάνουμε ξεκάθαρο πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Δείτε ακόμα...