Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 28-1, Σύνταγμα
Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 28-1 / Πηγή: Eurokinissi

Κατατέθηκε χθες το βράδυ, στην Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την “Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις”.

Το σχέδιο νόμου θα εισαχθεί για επεξεργασία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την ερχόμενη Τρίτη.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την αναβάθμιση σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την βελτίωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, στην παροχή επιλογών για τους απόφοιτους Λυκείου και υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το νομοσχέδιο αυτό που φέρνει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, διαγραφές φοιτητών, περιορισμό των εισακτέων σε κάθε σχολή και την εμπορευματοποίηση των μαθητών έχει προκαλέσει την αντίδραση μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Ήδη δόθηκε η πρώτη απάντηση με το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη, αλλά και σε δεκάδες άλλες πόλεις την Ελλάδας, καταρρίπτοντας όχι μόνο το ότι δεν είναι οι μειονότητες που εναντιώνονται σε αυτό το νομοσχέδιο αλλά και ότι όποια απόφαση και να πάρει η αστυνομία, όπως αυτό της απαγόρευσης των συναθροίσεων, δεν θα κρατήσει πίσω τους ξεσηκωμένους νέους.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ήδη ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέα αγωνιστική απάντηση μπροστά σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...