Κάτι ξέρει…

Ο Γ. Κατρούγκαλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γ. Κατρούγκαλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / Πηγή: Eurokinissi

Η ευρωατλαντική ομοφωνία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κατά την έγκριση των πρωτοκόλλων ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ήταν εκκωφαντική στη Βουλή.

Αυτό που ξεχώρισε όμως στη συζήτηση, ήταν τα …ακροβατικά του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλου. Είπε μεταξύ άλλων:

«(…) Ημασταν και παραμένουμε αντίθετοι με την ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρών όπως είναι η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ουκρανία (…) Οι περιπτώσεις όμως Σουηδίας και Φινλανδίας είναι διαφορετικές (…) Είναι σαφώς διακριτές από αυτές που προανέφερα – Ουκρανίας, Γεωργίας, Μολδαβίας – γιατί αποτελούν μία αμυντική αντίδραση αυτών των χωρών στο μείζον γεγονός του πολέμου και της ρωσικής εισβολής».

Ωραίοι ο Κατρούγκαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ! Από τη μια ανακαλύπτουν «καλή» και «κακή» διεύρυνση της ιμπεριαλιστικής συμμορίας και από την άλλη βαφτίζουν «αμυντική» την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας, ενώ – όπως κάθε άλλη – υπηρετεί τον επιθετικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ απέναντι στους ανταγωνιστές του και ρίχνει λάδι στη φωτιά του πολέμου που καίει.

Τόσο «ασφαλείς» έγιναν τώρα οι δυο χώρες – που συνεργάζονταν στενά με το ΝΑΤΟ πολύ πριν από τον πόλεμο – ώστε η Ρωσία να τις απειλεί με στρατιωτική επίθεση αν φιλοξενήσουν ΝΑΤΟικές βάσεις ή πυρηνικά!

Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει στο «ξέπλυμα» της εγκληματικής πολιτικής του ΝΑΤΟ, που οξύνεται ακόμα περισσότερο με την ένταξη των δύο χωρών. Κάτι παραπάνω ξέρει γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών, στο όνομα της …ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, όπως έλεγε τότε.

Το σχόλιο του Ριζοσπάστη

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...