Κάτω τα χέρια από την Κούβα! Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί!

Κούβα
Φωτό αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει της απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να επαναφέρει την Κούβα στη λίστα των “κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία”. Αναλυτικά αναφέρει:

«Η βαθιά απαξιωμένη κυβέρνηση των ΗΠΑ, ελάχιστες μέρες πριν λήξει η θητεία της, επέλεξε να επαναφέρει την Κούβα στην λίστα των “κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία”, δυναμώνοντας παραπέρα τις κυρώσεις ενάντια στο Νησί της Επανάστασης.

Η Κούβα όχι μόνο δεν στηρίζει την τρομοκρατία, αλλά αντίθετα είναι η ίδια θύμα δεκάδων τρομοκρατικών ενεργειών και επιθέσεων, που ενορχηστρώθηκαν και καθοδηγήθηκαν από τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και έχουν οδηγήσει στον θάνατο 3.478 Κουβανούς πολίτες και στον τραυματισμό ακόμα 2.099. 

Η άθλια αυτή ενέργεια, εκτός από το αντικομμουνιστικό μένος του αστικού πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ -του οποίου την “δημοκρατικότητα” θαύμασε όλος κόσμος πριν από λίγες μέρες- εκφράζει την προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ να καθορίσει τις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος. Το σίγουρο είναι πως είτε με τέτοιες επιθετικές ενέργειες είτε με πιο “διαλλακτική” πολιτική, η προσπάθεια των ΗΠΑ να υπονομεύσουν την Κούβα θα συνεχιστεί.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταδικάζει κατηγορηματικά τη νέα κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα, απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης, την ανάκληση του βάρβαρου οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας   και εκφράζει για ακόμη μία φορά την αλληλεγγύη του στον ηρωικό Κουβανικό λαό, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας και την Κουβανική κυβέρνηση.»

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...