“Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις” – Κύμα καταδίκης της νέας απαγόρευσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Απεργία 26/11/2020 Θεσσαλονίκη: Συμβολική κινητοποίηση συνδικάτων και σωματείων έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Φουσκώνει το κύμα καταδίκης της νέας απαγόρευσης των συναθροίσεων που ανακοίνωσε προχτές η κυβέρνηση. Με ανακοινώσεις οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στηλιτεύουν την προκλητική στάση της κυβέρνησης που με πρόσχημα την πανδημία και την προστασία της δημόσιας υγείας εντείνει την καταστολή, την ίδια στιγμή που παίρνει απανωτά αντιλαϊκά μέτρα. Τα σωματεία και οι φορείς διεκδικούν μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία, ενώ ξεκαθαρίζουν πως οι κυβερνητικές απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από τους εργαζόμενους και το λαό.

Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (ΟΣΕΑΔΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ενωση Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), το Σωματείο Εργαζομένων στην «Vodafone – 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές του ομίλου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Επίσης, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Την αυταρχική αυτή απόφαση καταγγέλλει και η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας των φοιτητών, των μαθητών, των υγειονομικών, των εργαζομένων γίνεται για την υπεράσπιση της υγείας, των δικαιωμάτων και της ζωής όλου του λαού. Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους είναι θέση κοινωνικής ευθύνης για όλους μας».

Το άρθρο αναδημοσιεύεται από τον Ριζοσπάστη της Πέμπτης 28/1

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...