Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές!

Φοιτητές από όλη την Ελλάδα καταγγέλλουμε τις εικόνες αυταρχισμού που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Το όργιο καταστολής οδήγησε σε 30 προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις αργά το βράδυ.

Ούτε στιγμή δεν καθυστέρησε η Κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή τον κατασταλτικό νόμο ενώ μόλις λίγες μέρες πριν ανακοινώθηκε ότι η διεξαγωγή της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα συνεχιστεί για ακόμα ένα εξάμηνο με τηλεκπαίδευση.

Οι σημερινές εικόνες έρχονται να επαληθεύσουν το ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία καμία σχέση δεν έχει με την φύλαξη και της προάσπιση της προστασίας παρά μόνο έρχεται να χτυπήσει τους δίκαιους αγώνες των φοιτητών που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Εκπρόσωποι τις Κυβέρνησης συνεχίζουν να μιλούν για «μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο που δεν επιτρέπουν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων». Εδώ και έναν χρόνο ακούμε τα ίδια και τα ίδια χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο.

Μάλιστα σε τοποθέτησή του σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ανέφερε ότι τα πανεπιστήμια έχουν λάβει την απαραίτητη χρηματοδότηση για τα βασικά μέτρα προστασίας επισημαίνοντας ότι έχει δοθεί προτεραιότητα στις φοιτητικές εστίες κάνοντας απολυμάνσεις. Ο κύριος υπουργός ψεύδεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Φοιτητική Εστία Αθηνών στην οποία έχει να γίνει απολύμανση από το Μάιο!

Οι φοιτητές δεν μιλούν για κάποια «μαγική λύση». Μιλούν και αγωνίζονται για τα αυτονόητα.

Η καταστολή δεν μας τρομάζει. Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση.

Ζέπου Κατερίνα

Δείτε ακόμα...