Κάτοικοι των Κάτω Πατησίων: Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή του πάρκου στην οδό Ιακωβάτων

Περιβάλλον - Καταστροφή του πάρκου στην οδό Ιακωβάτων, Κάτω Πατησίων από τη δημοτική αρχή Αθηναίων

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι των Κάτω Πατησίων ενάντια στην καταστροφή του πάρκου στην οδό Ιακωβάτων από τη δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα σήμερα 28 Ιούλη προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτώντας να σταματήσει η κοπή των δέντρων και να κηρυχθεί το πάρκο σε κοινόχρηστο χώρο.

Υπό την προστασία των ΜΑΤ η κοπή δένδρων

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιούλη έγιναν οι πρώτες κοπές δέντρων στο πάρκο Ιακωβάτων για την τοποθέτηση των κοντέινερ-νηπιαγωγείων για την στέγαση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Με άμεση κινητοποίηση των κατοίκων και παρά την διαρκή παρουσία των ΜΑΤ οι κοπές δέντρων αποτράπηκαν προσωρινά.Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων κλιμακώθηκαν, και στις 16 του μήνα στο κοινοτικό Δημοτικό συμβούλιο της 5ης δημοτικής κοινότητας ψηφίστηκε ομόφωνα να μην γίνει καμία κοπή δέντρων στο πάρκο Ιακωβάτων.

Στις 19 Ιούλη, στην 13η συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Αθηναίων ο δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν έγινε καμία κοπή δέντρων και ότι δεν πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Ωστόσο χθες τα ξημερώματα, οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις αποδείχθηκαν απόλυτα ψευδείς και ο εμπαιγμός από την Δημοτική Αρχή δεν έχει όριο.

Περιβάλλον - Καταστροφή του πάρκου στην οδό Ιακωβάτων, Κάτω Πατησίων από τη δημοτική αρχή Αθηναίων

Επιτροπή Πολιτών: Δεν θα το αφήσουμε να περάσει

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πολιτών, που έχουν συγκροτήσει κάτοικοι της γειτονιάς, Σύλλογοι γονέων, γονείς και κάτοικοι γύρω περιοχών, Σωματεία και εργαζόμενοι της περιοχής, τονίζει ότι «όλο αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει και δεν θα δώσουμε δικαίωμα σε κανέναν να μας στερήσει έστω και ένα δέντρο ειδικά σε περιοχές πυκνοκατοικημένες που το πράσινο απουσιάζει».

Σε αυτό το πλαίσιο καλεί στη σημερινή κινητοποίηση στο Δημαρχείο, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητά την έκδοση ΦΕΚ για την άμεση κήρυξη του πάρκου Ιακωβάτων σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και απαιτεί για όποιο δέντρο κόπηκε να φυτευτεί νέο. Επίσης ξεκαθαρίζει πως δεν θα επιτρέψει να στοιβαχθούν παιδιά σε κοντέινερ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...