Κατολισθήσεις στο νομό Ιωαννίνων – Κλείσιμο δρόμων στην Κέρκυρα και απαγορευτικό απόπλου

Έρευνα της Πυροσβεστικής στην περιοχή Μηλιωτάδων Ιωαννίνων για την εύρεση αεροσκάφους που κατέπεσε
(Φωτό αρχείου) / Πηγή: Eurokinissi

Τα πρώτα προβλήματα από την συνεχιζόμενη βροχόπτωση και την έλλειψη μέτρων προστασίας, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο Νομό Ιωαννίνων, ενώ στην Κέρκυρα οι αρχές, προκειμένου να διαχειριστούν τους κινδύνους από την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, έχουν προχωρήσει στο προληπτικό κλείσιμο δρόμων.

Επίσης λόγω των ισχυρών νοτιάδων έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης, ενώ τα δρομολόγια προς Κέρκυρα διεξάγονται μόνο με κλειστού τύπου πλοία. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Επίσης με ένα μήνυμα του 112 σε σχεδόν όλους τους κατοίκους της Ηπείρου και της Κέρκυρας, που στάλθηκε λίγο μετά της 4 μ.μ. κυβέρνηση και περιφέρειες επιχειρούν να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες για την έλλειψη των μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας. Το μήνυμα προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι) για τις επόμενες ημέρες και ζητά περιορισμό των μετακινήσεων.

Τα προβλήματα αφορούν σε κατολισθήσεις που εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές όπως στα Τζουμέρκα, την Κόνιτσα και την Λάκκα Σουλίου.

Από τις κατολισθήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μεγάλες δημιουργούνται πρόσκαιρα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η προσοχή των οδηγών θα πρέπει να είναι αυξημένη. Σε αρκετά σημεία ακόμη και του εθνικού οδικού δικτύου προκύπτουν προβλήματα από φερτά υλικά και πέτρες που καταλήγουν στο οδόστρωμα.

Στην Κέρκυρα, όπου αναμένονται από το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα της καταιγίδας «Gaia», πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση, υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Κωνσταντίνου Ζορμπά, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτικής Προστασίας.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε ότι ορισμένοι δρόμοι οι οποίοι είχαν υποστεί κατολισθήσεις τις προηγούμενες ημέρες, έκλεισαν για την κυκλοφορία των οχημάτων από το μεσημέρι και μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

Πρόκειται για τους δρόμους που συνδέουν Μεσογγή με Χλωμό, Μπούκαρη με Πετριτή και Χλωμό με Άγιο Δημήτριο.

Επίσης λόγω των ισχυρών νοτιάδων έκλεισε η πορθμειακή γραμμή ΗγουμενίτσαςΛευκίμμης, ενώ τα δρομολόγια προς Κέρκυρα διεξάγονται μόνο με κλειστού τύπου πλοία. έχει εκδοθεί και για την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...