Καβάλα: Antonov An-12 με επικίνδυνο φορτίο το αεροσκάφος που συνετρίβη – Δύο πυροσβέστες στο νοσοκομείο από αναθυμιάσεις

καβάλα συντριβή αεροσκάφους

Αεροσκάφος τύπου Antonov An-12 συνετρίβη λίγο μετά τις 23:00 στην περιοχή ανάμεσα στους Αντιφίλιππους και το Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναφέρουν ότι ο πιλότος του Antonov, ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήση και το αεροπλάνο κατέπεσε.

Το An-12 σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ήταν ουκρανικό και εκτελούσε δρομολόγιο μεταφοράς φορτίου από τη Σερβία προς την Ιορδανία.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που έδωσαν οι σερβικές στις ελληνικές αρχές, από το σχέδιο πτήσης που είχε υποβάλει το Antonov επέβαιναν 8 άτομα, μέλη του πληρώματος και στο φορτίο του περιλαμβάνονταν 12 τόνοι «επικίνδυνο φορτίο», χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το είδος του.

Να σημειωθεί ότι μετά την συντριβή ακολούθησαν πολλές ισχυρές εκρήξεις, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, ωστόσο έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν όλοι από το σημείο, ενώ αναμένεται ειδικό συνεργείο πυροτεχνουργών.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι.

Αποσύρονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το σημείο της συντριβής – Δύο πυροσβέστες στο νοσοκομείο από αναθυμιάσεις

Την άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και όλων όσοι βρίσκονται κοντά στην αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος τύπου Antonov An-12, ζήτησε το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Όπως είπε ο Σ. Κιβράκης έχει δοθεί εντολή για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεων που περιφρουρούν την περιοχή καθώς δεν είναι γνωστή η τοξικότητα του φορτίου που κουβαλούσε το αεροσκάφος, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος αναμένεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ελέγξει την επικινδυνότητα του φορτίου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Στην περιοχή πολύ έντονη είναι η μυρωδιά καμένου καυσίμου, ενώ πυκνό είναι και το σύννεφο καπνού, ωστόσο οι εστίες φωτιάς είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης καθώς η πυροσβεστική έχει δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλέγμα για να αποτραπεί οποιοσδήποτε τέτοιος κίνδυνος.

Από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, δύο πυροσβέστες που ήταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...