Καβάλα: Απαράδεκτη και καταδικαστέα τοποθέτηση του δημάρχου υπέρ της ελληνοαμερικανικης συμφωνίας

Ο Πρέσβης Τζ. Πάιατ στη υποδοχή στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη για την Άσκηση Defender Europe 21
Φώτο Αρχείου / Ο Πρέσβης Τζ. Πάιατ στη υποδοχή στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη για την Άσκηση Defender Europe 21 / Μάης 2021 / Πηγή: EUROKINISSI

Την «απαράδεκτη και καταδικαστέα τοποθέτηση» του δημάρχου της πόλης υπέρ της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας.

Αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της:

«Δήμαρχος για την Ελληνοαμερικανική συμφωνία στο τελευταίο Δημοστικό Συμβούλιο: « …το ότι εάν χύσαμε το αίμα μας με τους Αμερικάνους, ευτυχώς σε κάποιες περιπτώσεις που χύσαμε το αίμα μας με τους Αμερικάνους, διότι αλλιώς θα ήμασταν σαν την Βουλγαρία ή θα ήμασταν σαν την Αλβανία δεν ξέρω πως θα ήμασταν, αλλά ευτυχώς…» (από απομαγνητοφώνηση πρακτικών)

Ο δήμαρχος τελικά ανέλαβε όλο το “βάρος” της απάντησης και για λογαριασμό όλων των άλλων παρατάξεων στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (25/10/2021), οι οποίες δεν άρθρωσαν το παραμικρό, στο θέμα της κατάπτυστης και επικίνδυνης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις που θέσαμε για συζήτηση και λήψη απόφασης καταδίκης.

Πήρε την ευθύνη να απαντήσει με την παραπάνω απαράδεκτη και καταδικαστέα τοποθέτηση, ξεπερνώντας και τον υπουργό άμυνας που μίλησε πρώτος για το αίμα που έχυσαν τα παιδιά του λαού για τα συμφέροντα των Αμερικάνων και της ντόπιας άρχουσας τάξης της χώρας μας.

Η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, σημαίνει ολοένα και μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Τον ίδιο στόχο άλλωστε υπηρετεί και η πρόσφατη συμφωνία «αμυντικής συνδρομής» Ελλάδας – Γαλλίας. Η συνέχιση του “Στρατηγικού Διαλόγου” και η ανανέωση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ, σηματοδοτεί νέους, μεγαλύτερους κινδύνους για τον λαό.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, που υπέγραψε η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στα βήματα αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει για λογαριασμό των ΗΠΑ μεγαλύτερες δεσμεύσεις με την εγκατάσταση νέων βάσεων και υποδομών σε όλη τη χώρα και για την περιφέρειά μας, βάζοντας στο στόχαστρο τις στρατιωτικές, λιμενικές, ενεργειακές και άλλες υποδομές της περιοχής.

Ο λαός της περιοχής μας, γενικότερα ο Ελληνικός λαός, δεν έχει τίποτα να κερδίσει από το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας σε πολεμικούς σχεδιασμούς.

Η ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, ούτε με την ανακοπή της τουρκικής επιθετικότητας, αντίθετα εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους αντιποίνων από χώρες που η πολεμική προετοιμασία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή μας στρέφεται εναντίων τους (δηλώσεις Ρώσων-πρέσβης στην Αθήνα και Ιρανών αξιωματούχων).

Οι σχεδιασμοί τους για την περιοχή μας υπηρετούν συμφέροντα μεγάλων ξένων και ντόπιων οικονομικών ομίλων. Σε αυτούς παραδίδονται οι υποδομές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι οδικοί άξονες και το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο ενεργειακός πλούτος της περιοχής μας. Τα περιβόητα «ανταποδοτικά οφέλη» που προπαγανδίζουν διάφοροι για να εξασφαλίσουν τη στήριξη ή την ανοχή του λαού σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι «χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς». Ο λαός της περιοχής έχει πρόσφατη αρνητική πείρα από τα περιβόητα «ανταποδοτικά» για να περάσει ο TAP.

Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να μη φέρει η Κυβέρνηση στη βουλή προς επικύρωση την επαίσχυντη επικίνδυνη για το λαό επιθετική Συμφωνία».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...