Τουλάχιστον εννέα στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους σήμερα κατά τη διάρκεια ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού του Καζακστάν στην Κασπία Θάλασσα, «λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των μετεωρολογικών συνθηκών», ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 19 στρατιωτικοί παρασύρθηκαν στα ανοιχτά. Οι εννέα από αυτούς σκοτώθηκαν» ανέφερε το υπουργείο ’Αμυνας, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί τρία άτομα και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων επτά.
Το υπουργείο ’Αμυνας έκανε λόγω για «επιδείνωση των καιρικών συνθηκών» και για «σφοδρούς ανέμους» στην περιοχή.
Η γενική εισαγγελία του Καζακστάν ξεκίνησε έρευνα.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στα ανοιχτά της περιοχής Μανγκουιστάου.
Στην άσκηση «’Αμυνα της Κασπίας 2026» συμμετείχαν το Πολεμικό Ναυτικό του Καζακστάν, μονάδες της ακτοφυλακής αλλά και η Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με το υπουργείο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP



