ΚΕ Πόρος: Ασταμάτητες οι καταγγελίες των Ναυτών

Από Ορκωμοσία Ναυτών στο ΚΕ Πόρος
Από Ορκωμοσία Ναυτών στο ΚΕ Πόρος / Πηγή: Eurokinissi

Έχουμε στερέψει από λέξεις για να περιγράψουμε τον ξεπεσμό και το θράσος της κυβέρνησης! Την στιγμή που κάνει λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την επιστήμη την ίδια, τολμάει να ρίχνει το φταίξιμο στον λαό και την νεολαία , που είτε με “κανονικότητα” είτε με πανδημία πληρώνει τη νύφη. Πότε με τον ιδρώτα του, πότε όπως τώρα, ακόμα και με τη ζωή τη δική του ή των συγγενών του.

Σε αυτόν τον λαό, σε αυτή τη νεολαία κουνάει το δάκτυλο η κυβέρνηση και τους αντιμετωπίζει ως κλέφτη, για να κρύψει την ευθύνη των μεγαλοεπιχειρηματιών (κλινικαρχών, μεγαλοξενοδόχων κλπ.) που για χάρη τους έμειναν αθωράκιστα τα δημόσια νοσοκομεία στο δεύτερο κύμα κρουσμάτων και το πληρώνουμε με δεκάδες νεκρούς.

Την ίδια υποκρισία βιώνουμε κι εμείς οι νέοι ναύτες που ξεκινάμε τη θητεία μας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος. Λιβάνισμα περί ατομικής ευθύνης, αντιφατικές οδηγίες που βρίσκουν τοίχο στις ελλιπείς υποδομές και στα λειψά αναλώσιμα, συμβολική (και μόνο) επιδημιολογική μέριμνα και τεστ. Δεν φτάνει που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι, λέει ο ελληνικός λαός.

Το τελευταίο χουντικής κοπής έκτρωμα που απαγορεύει τις συναθροίσεις έχει ως αποκλειστικό στόχο τον μεγαλύτερο τους φόβο. Την οργανωμένη οργή του λαού! Είναι στο χέρι μας να την βρουν μπροστά τους! Να τιμηθεί μεγαλόπρεπα το επίκαιρο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που όπως αποδεικνύεται ακόμα τρέμουν.

Δεν ψαρώνουμε ! Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ !

Προπαιδευόμενος Ναύτης, ΚΕ Πόρος

Δείτε ακόμα...