ΚΕ Πόρος: Δόθηκε παράγγελμα προς τους ναύτες για απαράδεκτο ρατσιτσικό εθνικιστικό σύνθημα

Ορκωμοσία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος / EUROKINISSI

Είμαστε προπαιδευμένοι ναύτες στο Κέντρο Εκπαίδευσης (ΚΕ) Πόρος, παρακολουθούμε με ανησυχία την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας και των ενόπλων δυνάμεών της στις Νατοϊκές επιχειρήσεις.

Νέο επικίνδυνο κεφάλαιο αποτελεί η άσκηση Europe Defender που συγκεντρώνει πυρά στην Ανατολική Ευρώπη. Αποτελεί μια γιγαντιαία πρόβα πολέμου στο πλαίσιο της νατοϊκής περικύκλωσης της Ρωσίας. Αμερικανικά άρματα μάχης και στρατιώτες αυτή την περίοδο αποβιβάζονται στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθιστώντας την χώρα μας ένα ορμητήριο πολέμου. Οι εξελίξεις είναι επικίνδυνες για το λαό της περιοχής, αφού γίνεται πραγματικός πολεμικός στόχος για ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως είχαν δηλώσει και παλιότερα Ιράν και Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποτελέσει παράγοντα ασφάλειας για την περιοχή. Είναι εδώ για να θωρακίσει τα συμφέροντα του αμερικανικού και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού. Είναι εδώ για να εξασφαλιστούν τα κέρδη από πλουτοπαραγωγικές πηγές, θαλάσσιους και χερσαίους δρόμους μεταφοράς, όπως του αγωγού ΤΑΡ, για λογαριασμό των μονοπωλίων της λυκοσυμμαχίας. 

Η προαγωγή που παίρνει η Ελλάδα στη ατζέντα του ΝΑΤΟ δεν συνεπάγεται την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, όπως συχνά διαφημίζουν αστικά κόμματα και αναλυτές που σουλατσαρουν στα ΜΜΕ. Αποκαλυπτική ήταν η έκβαση προηγούμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα προχωρούσε σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, και που τελικά ήταν κενό γράμμα. Θυμίζουμε επίσης τη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για «αμφισβητούμενα ύδατα» στο Αιγαίο.

Αν και υπάρχει οδηγία της διοίκησης του στρατοπέδου για τη μη αναφώνηση συνθημάτων, πρόσφατα σε χώρου του κέντρου εκπαίδευσης, δόθηκε παράγγελμα και ακούστηκε σύνθημα μίσους προς τον τουρκικό λαό, «Ελλάδα είσαι μία, π##α την Τουρκία». Είναι απαράδεκτο να εκπαιδεύονται νέα παιδιά με την καλλιέργεια μίσους μεταξύ των λαών. Πλέκεται ένας πατριωτισμός κομμένος και ραμμένος στο ΝΑΤΟ. Λέξη δεν ακούγεται για τη συνδιαχείριση και τους συμβιβασμούς που προκρίνουν ΕΕ και ΝΑΤΟ για το Αιγαίο. Λέξη δεν ακούγεται για τη νατοϊκή συνεκπαίδευση Dynamic Manta 21 των «αόρατων για τον εχθρό» υποβρυχίων της Ελλάδας με την «αμετανόητη» Τουρκία «που δεν συμμορφώνεται». Τα γεγονότα αυτά συναντούν τον προβληματισμό των συναδέλφων ναυτών.

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Με λαϊκή εξουσία και την κατάργηση των αντιθέσεων που γεννά ο καπιταλισμός, μπορούν να δημιουργηθούν σχέσεις αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς, να ζήσουν ειρηνικά. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

Κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα. Να επιστρέψουν όλες οι μονάδες που διατίθενται για τις αποστολές του εξωτερικού.

Καμία παραχώρηση υποδομών, βάσεων, διευκολύνσεων στις Νατοϊκές πρόβες πολέμου!

Προπαιδευόμενοι ναύτες στο Κ.Ε. Πόρος

Δείτε ακόμα...