ΚΕΕΔ: Άσχημες οι συνθήκες διαβίωσης για τους στρατευμένους

Τελετή ορκωμοσίας της 2022/'Α ΕΣΣΟ - Στρατιώτες - Φαντάροι -Νεοσύλλεκτοι - ΚΕΕΔ
(Φωτό αρχείου) / Πηγή: Eurokinissi

Άσχημες είναι οι συνθήκες διαβίωσης για τους στρατευμένους που υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο.

Η ελλιπής σίτιση είναι ένα απ’ τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους φαντάρους, που αναγκάζονται να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στο ΚΨΜ για να καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες. Ενώ όπως ενημερωνόμαστε, στο πρωινό προμηθεύεται από τη διοίκηση του στρατοπέδου ακόμη και ληγμένο γάλα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως αρκετοί φαντάροι αποκλείστηκαν από εθελοντική αιμοδοσία λόγω χαμηλής αιμοσφαιρίνης!

Η σίτιση δεν είναι το μόνο πρόβλημα των φαντάρων, αφού, όπως καταγγέλλουν στο alt.gr, οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι ακατάλληλες με αποτέλεσμα την περασμένη Πέμπτη, με τις βροχές να στάζει το ταβάνι. Μάλιστα, αυτό συνέβαινε στον χώρο που την ίδια ώρα πραγματοποιούταν αιμοδοσία.

Ακόμη και στην έξοδο τους, όμως, οι νέοι στρατευμένοι δεν γλιτώνουν απ’ τα προβλήματα της θητείας, αφού το κόστος της μετακίνησης είναι ψηλό. Οι φαντάροι αναγκάζονται να πληρώνουν 7,5€ για να μετακινηθούν απ’ τη Νέα Πέραμο μέχρι την Αθήνα, αφού ο στρατός δεν έχει εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση τους.

Δείτε ακόμα...