ΚΕΕΔ: “Η ζωή των φαντάρων χειροτερεύει”

Πηγή: EUROKINISSI

Η κατάσταση στο ΚΕΕΔ είναι μια κατάσταση που ισχύει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα περίμενε κανείς κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το στρατόπεδο να λυθούν άμεσα ή έστω να γίνεται προσπάθεια επίλυσης τους. Παρόλα αυτά η ζωή των φαντάρων χειροτερεύει και οι παροχές προς εμάς μειώνονται. Ο συμβιβασμός και η αδιαφορία σίγουρα δεν μπορεί να αποτελέσει διαφυγή από μια σκληρή πραγματικότητα. Δεν νοείται σήμερα να συζητάμε για τις βασικές ανάγκες ενός ανθρώπου και πως αυτές θα καλύπτονται.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι φαντάροι είναι απαράδεκτος. Υπήρξαν περιπτώσεις που ζητήθηκε κίνηση για νοσοκομείο και έπρεπε να περάσει από 1000 κύματα για να εγκριθεί ενώ πολλές φορές απλά δεν εγκρίνονταν κρίνοντας ότι δεν είναι αρκετά σοβαρό. Αλλά ακόμα και να ήταν σοβαρό οι κινήσεις γίνονται μετά από μια μέρα αφού ζητηθεί, αφήνοντας πολλές φορές και χωρίς ιατρική φροντίδα τον φαντάρο για μια ολόκληρη μέρα. Δηλαδή ακόμα και σε ζητήματα πρωτοβάθμιας φροντίδας δεν υπάρχει μερίμνα. Επίσης έχουν απορριφτεί κινήσεις για εθελοντική αιμοδοσία σε νοσοκομείο κάτι το οποίο καταπατά το δικαίωμα του να δωρίζει κάποιος το αίμα του, ειδικά στις σημερινές συνθήκες που υπάρχουν και αυξημένες ανάγκες στα νοσοκομεία.

Το άλλο κομμάτι είναι αυτό των εγκαταστάσεων και των μηδαμινών παροχών προς εμάς. Στο στρατόπεδο υπάρχουν κτίρια απαρχαιωμένα χωρίς πόρτες, παράθυρα, χωρίς μόνωση ευάλωτα στις καιρικές συνθήκες. Κρεβάτια απαρχαιωμένα με σκονισμένα κρεβάτια, γεμάτα κοριούς που παρουσιάζονται σαν κάτι φυσιολογικό. Πουθενά στο στρατόπεδο αν εξαιρέσουμε τα μαγειρεία δεν υπάρχουν βρύσες με καθαρό πόσιμο νερό για να έχουν πρόσβαση όλοι. Αντιθέτως είναι εξωφρενικό που έχουν βάλει αυτόματους πωλητές για να πίνουν οι φαντάροι μπουκαλάκια νερό. Αγαθά όπως το νερό, το φαΐ η καθαριότητα στους λόχους και στα μπάνια σήμερα εν έτη 2021 είναι προς συζήτηση.

Την ίδια στιγμή όμως που υποχρηματοδοτούνται τα στρατόπεδα και υπάρχουν τραγικές ελλείψεις, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, δίνει τον μόχθο των γονιών μας στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ για ένα σωρό ασκήσεις που γίνονταν και γίνονται αυτή την στιγμή, δίνουν βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια και ένα σωρό παροχές για να μπορούν ανενόχλητοι να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής. Είναι συμμέτοχοι στο έγκλημα που δρομολογείται στην ευρύτερη περιοχή και έχουν μεγάλες ευθύνες. Η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας, εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους για το λαό μας και ειδικά για τους νέους στρατευμένους που κάνουν την θητεία τους αύτη την στιγμή.

Απέναντι σε αυτά, πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση που να καταδικάζει αυτή τη πολιτική που υπονομεύει την ζωή μας, που μας αφήνει απροστάτευτους και δεν  καλύπτει ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Αυτή τη πολιτική, που από την άλλη δίνει τα πάντα για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και των μονοπωλίων, που δίνει γη και ύδωρ στους δολοφόνους, για να μπορούν να εκπροσωπήσουν από καλύτερη σκοπιά τα συμφέροντά τους, και να συνεχιστεί αυτός ο ατέλειωτος ανταγωνισμός που δεν υπολογίζει ανθρώπινες ζωές.

Φαντάροι από ΚΕΕΔ

Δείτε ακόμα...