ΚΕΕΔ: Κέντρο διασποράς του κορονοϊού

ΚΕΕΔ-Στρατόπεδο στο Μ. Πεύκο- Ειδικές Δυνάμεις
Πηγή: Eurokinissi

Ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό πλήρους απουσίας μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας των νεοσύλλεκτων από τον κορονοϊό στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων(ΚΕΕΔ), στο Μεγάλο Πεύκο.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση διασποράς του κορονοϊού στο ΚΕΕΔ της Νέας Περάμου επαναλαμβάνεται κάθε δυο μήνες που παρουσιάζεται νέα ΕΣΣΟ χωρίς κανένα μέτρο, χωρίς να ελέγχεται από το υπουργείο και το ΓΕΕΘΑ, αν υλοποιούνται τα μέτρα που υποτίθεται έχει πάρει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα:

– Στους θαλάμους οι νεοσύλλεκτοι κοιμόντουσαν 50 άτομα μαζί, γεμίζοντας όλες τις κουκέτες πάνω – κάτω, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Η κατάσταση αυτή με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσε στη διασπορά του κορονοϊού στους νεοσύλλεκτους, όπως και έγινε.

– Βγαίνουν τα πρώτα συμπτωματικά περιστατικά και μετά από rapid test μπαίνουν σε καραντίνα χωρίς μοριακό διαγνωστικό τεστ, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Διενεργείται rapid test, όχι όμως σε όλο το θάλαμο που οι φαντάροι κοιμόντουσαν ασφυκτικά κοντά, πήγαιναν στις ίδιες τουαλέτες και έτρωγαν δίπλα δίπλα, αλλά μόνο σε όσους η Διοίκηση προσδιόριζε με τον όρο “στενές επαφές”.

– 12 στρατιώτες βγαίνουν θετικοί στον κορονοϊό και μπαίνουν σε καραντίνα σε θάλαμο, ενώ άλλοι 20 μοιράζονται σε άλλο θάλαμο ως στενές επαφές υπό παρακολούθηση.

-Στον χώρο που τοποθετήθηκαν οι νοσούντες από κορονοϊό είχε σε λειτουργία 2 τουαλέτες και στα λουτρά μόνο κρύο νερό για να κάνουν μπάνιο. Χωρίς τη διενέργεια μοριακού test (!), με μία παρακεταμόλη στο χέρι και με την επίσκεψη από οδοντίατρο οπλίτη (!) παρέμεναν χωρίς καμία ενημέρωση.

Παρότι ένας από τους στρατιώτες ανέβασε πυρετό 39, γιατρός τους επισκέφθηκε μόνο μία φορά, συνεχίζοντας να στέλνει τον οδοντίατρο, ο οποίος τους άφησε οξύμετρα χειρός και οδηγίες πως να τα χρησιμοποιούν μόνοι τους και να του λένε τα αποτελέσματα.

Το πιο επικίνδυνο είναι πως δεν υλοποιήθηκε τίποτα απολύτως από τις οδηγίες που δίνονται από γιατρούς σε όσους νοσούν από κορονοϊό, όπως χορήγηση βιταμινών C και D, πολύ καλή διατροφή. Τις δύο πρώτες μέρες τους σίτισαν με αρακά (!) και την τρίτη μέρα που είχε κοκκινιστό μοσχάρι με ρύζι στους νοσούντες στρατιώτες έφτασε μόνο το ρύζι (!). Ούτε νερό δεν τους πήγαιναν με αποτέλεσμα να πρέπει να πηγαίνουν μόνοι τους στο αυτόματο μηχάνημα να παίρνουν.

– Η μόνη “επίσκεψη” που δεχόντουσαν ήταν από ορισμένους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που όπως πέρναγαν απέξω τους αράδιαζαν “εξυπνάδες δημοτικού” προσπαθώντας να καλύψουν τις τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης στο ΚΕΕΔ. Όταν οι στρατιώτες ζήταγαν ενημέρωση για την κατάστασή τους, του έλεγαν πως θα έπρεπε κανονικά να φροντίζουν κάθε πρωί να είναι ντυμένοι κανονικά με τα προβλεπόμενα ρούχα, “γιατί είναι στρατός, τι το περάσατε?”, παρότι βρισκόντουσαν εσώκλειστοι σε καραντίνα, ενώ κάποιοι άλλοι πέρναγαν “χαλαροί” λέγοντάς τους πως “εμείς το κάναμε το εμβόλιο δεν έχουμε κανέναν κίνδυνο”.

– Η ανευθυνότητα της συγκεκριμένης διοίκησης ξεπέρασε κάθε όριο όταν μετά τη χθεσινή και σημερινή ορκωμοσία έστειλαν τους νεοσύλλεκτους στα σπίτια τους χωρίς τη διενέργεια διαγνωστικού test με κίνδυνο να διαδώσουν τον κορονοϊό και στα σπίτια τους.

Όσο για τους νοσούντες, αφού έφυγαν όλοι, τους είπαν πως όσοι το επιθυμούν μπορούν να φωνάξουν τους δικούς τους να τους πάρουν και να κάνουν καραντίνα στο σπίτι τους μεταδίδοντας τον κορονοϊό στις οικογένειές τους.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ΓΕΕΘΑ είναι τεράστιες, όταν μάλιστα ευθαρσώς δηλώνουν ότι η διαχείριση της πανδημίας είναι επιτυχημένη και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Να τα πουν αυτά στους φαντάρους και τις οικογένειές τους.

Δείτε ακόμα...